11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Coltul gospodinei

• Curatarea teflonului. Se toarna 200 ml apa in tigaia de teflon si se adauga trei linguri de praf de copt. Se pune apoi tigaia la foc mic si se tine pe foc pâna când amestecul pus in tigaie da in clocot. Se ia atunci de pe foc tigaia, se pune in chiuveta si se clateste cu apa potrivit de calda. Se sterge apoi bine tigaia cu un burete fin.


• Curatarea tacâmurilor din inox. Se prepara un sapun special pe baza de potasiu si creta. Se folosesc pentru acest sapun o lingura de creta si o lingura de sapun de potasiu. Se amesteca ingredientele intr-un vas pâna când se omogenizeaza. Pasta poate fi folosita punând-o pe o cârpa si frecând tacâmurile umede. Dupa clatire, se lustruiesc tacâmurile pâna când suprafata lor devine lucioasa.


• Curatarea oalelor si ibricelor din aluminiu. Se umple vasul respectiv cu apa si se lasa timp de o ora pentru a se umezi. Se taie apoi o ceapa in opt felii si se pune in apa impreuna cu doua linguri de sare. Se pune apoi oala sau ibricul respectiv pe foc. Se lasa sa fiarba la foc potrivit de mic, pâna când da apa in clocot. Se ia atunci vasul respectiv de pe foc si se pune in chiuveta pentru a se clati cu apa potrivit de calda. Acum, partea arsa se va desprinde si se poate indeparta cu un burete fin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS