21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSylvester Stallone - aventuri in cusca leului

Sylvester Stallone – aventuri in cusca leului

Celebritatile de azi nu au fost dintotdeauna pe val, ci au inceput de jos, la fel ca oamenii obisnuiti, pentru ca a trebuit sa-si câstige pâinea cumva. In general, primele slujbe ale starurilor nu au avut nimic de-a face cu ceea ce le-a urcat pe culmile succesului, insa au servit ca o trambulina pentru alte indeletniciri, mai bune si mai profitabile.


De exemplu, Sylvester Stallone spune cu mândrie ca inainte de a fi celebru a practicat meserii diverse, mai mult sau mai putin obisnuite. In copilarie, Stallone era un pusti dur si incapatânat, care mai tot timpul intra in necazuri, iar la vârsta de 15 ani deja fusese exmatriculat din 14 scoli. Fara sa aiba performante scolare deosebite, el a calcat pe urmele tatalui sau, frizer de meserie, dar cum a intrat in acest domeniu a si renuntat, pentru ca s-a dovedit ca nu are talent in materie de tuns si coafat. In schimb, s-a inscris la cursuri de actorie la un colegiu din Elvetia si mai târziu s-a intors la New York in cautarea succesului.


Mama sa, de profesie astrolog, citise in stele ca fiul ei va avea de asteptat sapte ani inainte sa devina un scriitor renumit. Asa ca, asteptând ca soarele sa rasara pe strada lui, Stallone a fost ingrijitor la o gradina zoologica, unde principala lui atributie era aceea de a curata cusca leului, apoi a vândut peste, a facut demonstratii de pregatire a pizzei si a lucrat ca plasator intr-un cinematograf, timp in care a reusit sa scrie câteva scenarii.


Dupa ce s-a mutat la Hollywood, Stallone a fost sa vada un meci de box dintre Muhammad Ali si alt pugilist binecunoscut, care, surprinzator, a rezistat timp de 15 reprize. La sfârsitul meciului, lui Stallone deja ii „incoltise“ o idee de film si astfel au aparut conceptul si scenariul primei parti din seria de filme „Rocky“. Mai multe companii de productie s-au aratat interesate de acest film, iar Stallone a insistat sa detina el rolul principal. In final s-au gasit fondurile necesare pentru pelicula „Rocky“, care a fost filmata in mai putin de o luna, cu un buget extrem de limitat, si care in anul 1976 a fost unul dintre cele mai mari succese de box office, aducând un profit pe cât de neasteptat pe atât de dorit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS