12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru o gradina de vis

Sfaturi pentru o gradina de vis

O data cu sosirea primaverii, este timpul sa va ocupati de gradina dumneavoastra ca sa va asigurati ca va fi una de vis.


Cum luna in curs este martie, iata ce puteti face pentru gradina dumneavoastra in aceasta perioada a anului. Martie aduce cu sine oportunitatea de a iesi afara in gradina si de a prepara solul pentru actiunile viitoare. Daca vremea este blânda, iarba va incepe curând sa creasca, asa ca este bine sa incepeti sa verificati peluza. Conform site-ului ele.ro, puteti incepe sa tundeti iarba daca este cazul, dar sa evitati sa rupeti de la radacina. Aceasta se tunde când ajunge la aproximativ sase centimetri.


Urmeaza plantarea semintelor de legume si a anumitor varietati de seminte de flori. Solul din gradina este de obicei umed si rece in aceasta perioada, asa ca trebuie sa alegeti o zi cu soare, când solul este mai uscat, pentru plantarea lor. In cazul in care conditiile atmosferice nu sunt prielnice, este mai bine sa asteptati.


Pentru a nu pierde timp din cauza vremii, multe dintre semintele legumelor pot fi puse in cutii si postate in casa. Ca o alternativa, exista multe cutii speciale care acopera si protejeaza plantele tinere de vremea rece, asta daca alegeti sa le plantati afara. Tot in martie se curata trandafirii si se indeparteaza lemnul mort sau inghetat. Daca aveti un bazin, un helesteu sau o piscina, indepartati apa si inlocuiti-o.


Dati un pic de culoare gradinii


In aceasta perioada, scapati de bulbii morti pe care ii gasiti in gradina si, de asemenea, trebuie sa curatati gardul viu. Nu uitati tufele si pomii fructiferi. In aceasta luna trebuie sapata intreaga gradina.


Pentru a avea o gradina plina de plante tinere si frumoase trebuie pregatit patul pentru seminte si adus pamânt proaspat si, eventual, baligar pentru ingrasarea solului. Urmeaza insamântarea propriu-zisa. Daca nu ati reusit sa aduceti baligar, atunci ar trebui sa folositi un fertilizator. Ca sa dati culoare gradinii dumneavoastra, incepeti si plantati flori cum ar fi panselutele, primulele si narcisele galbene. Plantele noi care cresc sunt greu de recunoscut, asa ca nu le atingeti pâna când nu se maturizeaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS