24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO bucatarie practica

O bucatarie practica

Bucatarie de vis, amenajata intr-o incapere imensa, aceasta este dorinta oricarei doamne… Cu toate acestea, trebuie sa va gânditi bine in ce scop doriti sa o folositi.


Inainte de a va apuca sa va amenajati bucataria trebuie sa raspundeti la câteva intrebari esentiale. Va fi destinata exclusiv pregatirii mâncarii sau si servirii acesteia? Este suficient de spatioasa pentru a putea calca si spala rufe? Dupa ce ati stabilit clar ce doriti de la amenajarea bucatariei si ati pus in balanta toate aspectele pozitive si negative, puteti trece la treaba. Site-ul ele.ro vine in intâmpinarea dumneavoastra si va ofera câteva sfaturi practice pentru amenajarea bucatariei.


Amplasarea frigiderului, a chiuvetei si aragazului trebuie sa determine asa-numitul „triunghi de activitati“. Distanta ideala intre chiuveta si aragaz este de unu – doi metri; o distanta mai mica este insuficienta, iar una mai mare de doi metri inseamna multi pasi inutili.


Desi amplasarea frigiderului se stabileste dupa reguli mai stricte, el trebuie oricum sa formeze al treilea vârf al triunghiului, echidistant intre chiuveta si suprafata de lucru, in masura in care este posibil.


Chiuveta este ideal de amplasat sub fereastra, iar masina de spalat, in apropierea sa. De asemenea, este foarte bine sa pastrati o distanta de 50 cm intre aragaz si perete, in ideea de a manevra mai usor cratitele si castroanele. Cât despre cuptorul cu microunde, este recomandabil sa fie plasat pe suprafetele de lucru, pentru a usura accesul adultilor si pentru a-l impiedica pe cel al copiilor.


Locurile ramase intre echipamentele standard si perete sunt deseori suficiente pentru amplasarea unor dulapioare fixe sau mobile, a etajerelor de legatura etc. Cunoscând faptul ca o bucatarie amenajata corect reduce numarul de kilometri parcursi anual in acest spatiu de la 200 la 80, este cazul sa reflectati indelung inainte de a porni la treaba…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS