13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Macrou cu legume

Ingrediente: un ardei gras rosu, o lingura de ulei de masline, o ceapa rosie, un catel de usturoi tocat marunt, doi dovlecei nu prea mari, taiati in felii groase, o conserva de 400 g de rosii in suc propriu, patru bucati de 275 g fiecare de macrou curatate si fara capete, zeama de lamâie, câteva frunze de busuioc verde, cuscus sau orez amestecat cu patrunjel verde tocat, pentru garnitura.


Mod de preparare


Porniti cuptorul cu zece minute inainte de a va apuca de gatit. Taiati ardeiul gras in bucati si ceapa in rondele groase. Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa si usturoiul timp de cinci minute. Adaugati bucatile de ardei si feliile de dovlecel si lasati totul pe foc inca cinci minute. Puneti rosiile impreuna cu sucul lor in tigaie. Dupa cinci minute adaugati sare si piper, dupa gust, si rasturnati totul intr-un vas termorezistent. Ungeti pestele cu sare si piper, dupa gust, si asezati-l peste legume. Stropiti cu putin ulei si cu zeama de lamâie, acoperiti vasul si bagati-l la cuptor circa 20 de minute. Luati capacul de pe vas, amestecati cu grija frunzele de busuioc cu legumele si bagati pestele din nou in cuptor cinci minute. Serviti imediat, cu cuscus sau orez fiert amestecat cu patrunjel. Daca doriti, puteti pune si un ardei iute in tocana de legume.


Reteta este pentru patru portii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS