24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Design minimalist

Stilul minimalist este deseori confundat cu o apropiere adecvata a conceptelor moderne de decorare si design. Dar minimalismul este mult mai mult.


Designul minimalist este o manifestare a unui mod de gândire total. Un mod de privire a lumii in general si apoi a spatiului interior in particular. Site-ul ele.ro ne ofera câteva idei despre ce inseamna design minimalist. Daca sunteti ca majoritatea oamenilor, probabil ca va intrebati cum sa intelegeti valorile decorarii minimaliste. Fara sa traiesti acest stil de viata sau sa ai predispozitia necesara pentru aceste teorii, intelegerea minimalismului este dificila. In timp ce alte stiluri lucreaza pentru a crea o stare de spirit, minimalismul in sine este o stare de spirit.


O oaza de ordine


Nascuta in anii ’60, miscarea minimalista mentine ordinea, dar este mai relaxata. Aceasta forma de decorare va avea intotdeauna un loc printre cei care isi vad casa ca o oaza de ordine intr-o lume a haosului si a dezordinii.


Decorarea minimalista nu inseamna neaparat ca totul este gol. Inseamna ca totul serveste la o functiune specifica. Estetic, veti observa reducerea compartimentarii pentru a crea planuri deschise.


Nu intotdeauna schimbarile structurale sunt optiunea sau dorinta dumneavoastra, dar, daca aveti un spatiu deschis este un bun inceput. Daca nu, veti lucra pentru a crea o iluzie si un sentiment minimalist prin aplicarea elementelor principale la ceea ce aveti – deschidere, linii clare si ordine. Telul dumneavoastra este sa creati un spatiu apropiat de felul cum vreti sa traiti.


Folosirea culorii


Uitati de notiunile standardizate, care se aplica in mod uzual la decorare. In decorarea minimalista nu exista incercarea de a crea dramaticul prin puterea culorii. Culorile folosite la pereti se bazeaza pe alb, verde si culoarea coralului, cu predominanta folosire a albului cel mai pur. Aceasta paleta neutra permite luminii sa-si faca treaba. Exista un efect de spatiu atunci când lumina se joaca pe peretii albi si netezi. Vopsindu-i in aceste culori, elementele arhitecturale vor fi mai vizibile.


Mai putina textura


Absenta texturii este aspectul principal al stilului minimalist. Majoritatea materialelor sunt netede si lucioase, dar totusi fine la atingere. Ferestrele sunt tratate cel mai simplu. Este de preferat ca perdelele sa fie din voal simplu, având culori pastelate care sa se armonizeze cu cea a peretilor. Stilul modern al jaluzelelor verticale nu este de preferat la designul minimalist, deoarece acestea dau o nota rece, de birou locuintei. Textura apare unde functiunea o cere, si anume la tapiterii, care ar trebui sa fie din piele, sau la covoare, care trebuie sa aiba forme rectangulare. Lasati spatiul sa curga si lumina sa creeze decoratia fara sa intervina confuzia ornamentarii.


Simplitatea pura este telul dumneavoastra, mentinându-va concentrarea pe absenta dezordinii. Colectiile de piese de arta nu sunt necesare acolo unde unul sau doua piese perfecte de mobilier va atrag privirea. Acolo unde este cazul, cautati piese de arta cu puternice forme geometrice si asimetrice. Cromul este folosit la constructia mobilei. Echipamentul electronic trebuie selectat pentru calitatea si pentru designul sau.


Fiti selectiv si aratati respect pentru spatiul dumneavoastra de locuit. Ramâneti disciplinat si acele lucruri pe care dumneavoastra le apreciati nu se vor pierde intr-o casa aglomerata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS