Acasă Magazin Seleniul lupta impotriva virusului HIV

Seleniul lupta impotriva virusului HIV

Seleniul poate bloca actiunea virusului maladiei SIDA in organism si intari sistemul imunitar al pacientilor, conform unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani si publicat in Archives of Internal Medicine, preluat de site-ul www.meridianul.com.


Un studiu desfasurat pe o perioada de 18 luni, la care au participat 262 de pacienti bolnavi de SIDA, a scos la iveala faptul ca administrarea zilnica a unei doze de 200 de migrograme de seleniu a contribuit la scaderea nivelului virusului HIV din organism si la intarirea celulelor CD4 ale sistemului imunitar. Seleniul este un element semimetalic care este un produs secundar al cuprului. „Nu se cunoaste inca modul in care seleniul actioneaza asupra replicarii virale HIV-1, desi ne-am gândit la câteva posibilitati“, a indicat Barry Hurwitz de la Universitatea din Miami, coordonatorul acestui studiu.


Seleniul, care este un supliment alimentar, este un antioxidant care poate repara celulele sistemului imunitar distruse de oxigen, produs intr-o cantitate mai mare in organismul pacientilor bolnavi de SIDA. O alta teorie spune ca virusul are nevoie de seleniu pentru a se replica si ataca mai multe celule in procesul de cautare a acestuia. Oferind organismului o cantitate mai mare de seleniu, dezvoltarea virusului este incetinita.


In urma cu zece ani, un cercetator, care a colaborat si la acest studiu, a stabilit o legatura intre deficienta de seleniu si reducerea sperantei de viata la persoanele infectate cu acest virus.


Pe parcursul ultimilor 40 de ani, seleniul si-a dovedit eficienta in boli grave precum cele cardiace, cancer si artrita.


Deficienta de seleniu (care se gaseste in carne, peste si cereale) a fost asociata cu boli ale muschilor, infertilitate, probleme tiroidiene si mutatii ale virusurilor gripale in forme mai grave.


Excesul de seleniu poate fi extrem de toxic si provoaca tulburari intestinale, caderea parului si distrugerea nervilor.


Hurwitz a spus ca acest studiu sugereaza faptul ca seleniul poate fi utilizat ca terapie complementara simpla si ieftina alaturi de terapia antiretrovirala.

Exit mobile version