6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte stiri

Bancnote de un dolar – la vânzare pe eBay


In cazul in care aveti ocazia sa priviti o bancnota de un dolar, nu va faceti probleme. Ele nu sunt false. Desi au fost emise de Banca nationala americana, bancnotele nu sunt decât rezultatul unei erori de tiparire. Momentan, nu se stie câte exemplare sunt in circulatie, cert este insa ca, spre bucuria colectionarilor, câteva au fost scose la licitatie pe eBay. Pe bancnotele de un dolar, care nu pot fi folosite la cumparaturi, lipsesc sub portretul presedintelui american George Washington inscriptia „In God We Trust“ si data si locul unde au fost emise. Una dintre bancnote a fost deja vânduta pe cunoscutul site de licitatii pentru pretul de 405 dolari.


Factura platita cu 52.662 de monede


Un barbat din statul Illinois care s-a saturat sa plateasca facturi exagerate pentru energia electrica s-a hotarât sa aleaga un mod neconventional pentru a protesta impotriva acestei situatii. Robert Hancock spune ca luna aceasta factura lui a fost umflata cu aproape 200 la suta, el fiind nevoit sa plateasca 526,62 dolari si spune ca o va face, insa este hotarât sa achite factura cu 52.662 de monede de un cent. Hancock spune ca a negociat cu functionarii unei banci sa primeasca toate monedele si a aranjat cu serviciul de posta pentru a putea trimite miile de banuti, pentru o taxa suplimentara de 50 de dolari. Barbatul  a precizat ca, daca protestul lui va avea si cel mai mic ecou, nu il deranjeaza sa plateasca in plus.


Parfumul de trandafiri – benefic pentru creier


Parfumul de trandafiri intareste memoria daca narile noastre il asimileaza in timp ce dormim. Descoperirea le apartine cercetatorilor de la Universitatea din Lubeck. In opinia cercetatorilor germani, stimulii olfactivi de noapte ar putea ajuta la consolidarea amintirilor. Din câte se pare, mirosul ar creste activitatea centrului memoriei, hipocampul. Mai multi voluntari expusi in timpul somnului la parfumul de trandafiri au avut rezultate mult mai bune la testele de memorie.


Cassius Clay – propus pentru premiul Nobel pentru pace


Legendarul puglist Muhammad Ali, devenit celebrul cu numele Cassius Clay, a fost propus pentru premiul Nobel pentru Pace. Dupa cum informeaza Libero.it, initiativa le apartine pacifistilor din Georgia, care au formulat o cerere in acest sens catre comisia norvegiana. Promotorii intiativei sunt membrii asociatiei Gandhi Foundation, care il considera pe celebrul sportiv un simbol al dialogului intre diverse culturi si religii. In plus, acestia au atras atentia asupra propunerii lui Muhammad Ali de a fonda o Adunare generala a copiilor la ONU.


Johnny Depp, ingrijorat de sanatatea fiicei sale


Lilly Rose, fata cea mare a cuplului Johnny Depp si Vanessa Paradis, si-a petrecut ultimele zece zile intr-un spital din Marea Britanie. Potrivit site-ului pipole.net, parintii micutei Lilly Rose, de doar sapte ani, nu au vrut sa dezvaluie diagnosticul exact al fetei, rezumându-se la a declara ca medicii isi continua investigatiile. Potrivit sursei citate, actorul sta in permanenta impreuna cu iubita sa, frumoasa cântareata Vanessa Paradis, in camera de spital a fetei lor. Johnny Depp a fost câteva luni la Londra, unde s-a pregatit pentru rolul pe care il va interpreta in comedia muzicala „Sweeney Todd“.


Christina Aguilera – cea mai sexy blonda


Cunoscuta solista americana Christina Aguilera, este, din câte se pare, cea mai sexy blondina de la Hollywood. Cel putin asa rezulta dintr-un sondaj dat publicitatii de revista In Touch, care a desemnat-o pe Christina Aguilera „Hollywood’s Hottest Blonde“. Locul doi in clasament i-a revenit lui Reese Witherspoon, urmata la mica distanta de Kate Hudson. Unele dintre marile invinse ale clasamentului sunt voluptuoasa Pamela Anderson, clasata pe locul cinci, Scarlett Johansson, clasata pe locul sapte, si serafica Gwyneth Platrow, care ocupa locul sase. Pe ultimele locuri in clasament se afla Paris Hilton, top modelul german Heidi Klum si blonda Gwen Stefani, pe locul zece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU