11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTendinte pariziene in moda

Tendinte pariziene in moda

Ultima editie a Festivalului de moda de la Paris propune pentru sezonul rece de anul viitor un stil feminin, elegant, evidentiat de rochii lejere, in culori inchise.


Olivier Theyskens, fostul director artistic al companiei Rochas, si-a imaginat pentru prima colectie semnata Nina Ricci rochiile lungi in culori inchise, iar materialele preferate au fost muselina frumos imbinata cu pene de lebada. Designerul propune pentru tinuta cotidiana pantalonii strâmti, fustele si taioarele scurte care scot in evidenta linia taliei. Alber Elbaz a pus in scena pentru Lanvin o colectie vestimentara care se adreseaza femeilor hotarâte, sigure pe ele. Culoarea-vedeta a sezonului toamna – iarna este din nou negrul, dar si albul, si portocaliul aduc un pic de culoare anotimpului cenusiu. Chanel a facut o schimbare de tactica: totul a fost foarte scurt, de la pantaloni la fuste, care ne duc cu gândul la liniile anilor ’40. In aceasta colectie s-au regasit culorile alb, negru, crem, oliv si argintiu, iar bluzele sunt aproape transparente. Au lipsit celebrele sacouri din tweed si fustele asortate. La capitolul accesorii domina auriul, chiar si in lanturile gentilor. Stilistii recomanda rochitele negre mulate, scoase din anonimat prin imprimeuri, cristale si accesorii aurii. Este si cazul designerului casei de moda Louis Vuitton, Marc Jacobs, care a tinut cont in primul rând de silueta feminina.


Scarlett Johansson – imaginea Louis Vuitton


In conceptia lui Marc Jacobs, nici o femeie nu este urâta, la fel cum nici o femeie nu este perfecta. Fiecare reprezentanta a sexului frumos are un punct forte, fie bustul, fie talia sau picioarele. In functie de acest criteriu, doamnele trebuie sa poarte ceea ce le avantajeaza si nu neaparat sa-si achizitioneze un obiect vestimentar doar pentru ca el este la moda. Pentru viitorul sezon rece, Marc Jacobs adopta liniile simple. In conceptia sa, fustele drepte din lâna combinate cu un pulover de casmir sau angora, fustele plisate, vestele de piele, pantalonii de velura reprezinta tinuta ideala pentru doamne. In noua colectie, Jacobs a renuntat la supradimensiuni. La lansarea colectiei a fost prezenta si una dintre cele mai in voga actrite de la Hollywood, frumoasa Scarlett Johansson. Prezenta vedetei nu a fost deloc intâmplatoare, ea fiind aleasa de curând noua imagine a celebrei case de moda franceze. Rolul muzei pictorului Johannes Vermeer, interpretat de Johansson in pelicula „Fata cu cercel de perla“, l-a inspirat pe designerul american Marc Jacobs, care a marturisit ca si-a conceput colectia pentru toamna viitoare cu gândul la picturile maestrului olandez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS