16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Moda in afaceri

O intâlnire de afaceri, o sedinta sau un interviu important, toate aceste evenimente impun o tinuta vestimentara care trebuie sa respecte câteva standarde.


De foarte multe ori suntem in situatia de a ne imbraca formal, fie ca mergem la un interviu de angajare, la o intâlnire de afaceri, sau chiar in fiecare zi, la birou. Stilul trebuie sa fie simplu, dar sofisticat, elegant nu provocator. La interviul de angajare, designerii vestimentari recomanda o tinuta neutra si accesorii pe masura. Un costum cu taior din vâscoza (pentru sezonul cald), negru sau gri, va poate scoate oricând din incurcatura. Linia pantalonului trebuie sa fie dreapta si eleganta, pantofii de buna calitate si, bineinteles, geanta asortata, de marime medie. La capitolul bijuterii nu este cazul sa va expuneti sub nici o forma colectia. Ceasul este vital, dar cerceii, daca exista, trebuie sa fie discreti (ca marime, model si material). Mai este permis si un lantisor… dar cam atât. Vedeta tinutei de afaceri este camasa alba (sau crem).


Daca mergeti, in schimb, la sedinta se presupune ca deja cunoasteti persoanele pe care le veti intâlni si ati trecut de stresul primei impresii. Designerii recomanda pentru asemenea evenimente aplicarea acelorasi reguli de accesorizare. Puteti sa optati pentru o fusta si un pantof cu toc inalt. Camasa trebuie incheiata pâna la ultimul nasture, pentru a va asigura ca toata lumea va va asculta parerile si nu le va fi distrasa atentia de decolteul indraznet. Nu trebuie sa scapati din vedere un amanunt deosebit de important: când purtati fuste in situatii oficiale, trebuie sa aveti si dres. Accesoriu obligatoriu si in zilele calduroase. Nu trebuie sa va faceti griji, caci in comert exista si dresuri foarte subtiri, potrivite caniculei. Pentru o intâlnire de afaceri care se desfasoara intr-un cadru neoficial va puteti permite luxul de a adopta culori putin mai indraznete, precum un verde pal. De asemenea, va puteti asorta niste sandale elegante, dar in nici un caz de seara. Hainele trebuie sa aiba o linie relativ conservatoare. Puteti incerca un costum cu fusta trei sferturi si taior. Sub sacou asortati un maiou simplu, alb. Pe lânga toate acestea, coafura poate spune multe: este recomandat sa fie decenta si cuminte (aviz amatoarelor de bucle in vânt). Nici la capitolul machiaj nu sunt recomandate extravagante, el trebuie sa ramâna natural.


Fusta trei sferturi, vedeta tinutei de afaceri


Fusta trei sferturi in toate combinatiile de culori si materiale i-a convins pe designeri ca si dupa 80 de ani este un element vestimentar deosebit. Printre atuurile sale se numara lipsa de vulgaritate, chiar daca lasa loc imaginatiei, si, in plus, impune tinutei o eleganta aparte. Poate si de aceea este preferata femeilor de afaceri, si nu mai, caci in diferite combinatii se adapteaza la aproape orice ocazie. Purtata cu o camasa simpla este ideala la birou, cu un maiou sofisticat va puteti afisa cu ea la cocktailuri, iar cu un tricou si cu sandale comode este ideala pentru timpul liber. Asa ca optiunea „fusta trei sferturi“ nu este lipsita de sare si piper, ci din contra, este o piesa vestimentara care n-ar trebui sa lipseasca din garderoba nici unei femei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS