29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMâncare de varza murata alsaciana

Mâncare de varza murata alsaciana

Ingrediente:


2 kg de varza murata taiata fidelute, 2 ciolane de porc, 1 kg carne grasa de porc din saramura sau 1/2 umar de porc, 300 de grame de piept de porc afumat, 300 grame de piept de porc sarat, 200 grame de cârnati de porc, 6 crenvursti, sare si piper, 1 foaie de dafin, 3 cuisoare, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 1/2 litru vin alb sec (Sylvaner sau Riesling), 1/4 litru de apa, 150 gr untura de porc sau de gâsca.


Mod de preparare


Se spala varza in mai multe ape. Intr-un vas, de preferinta din lut, se pune untura, in care se prajeste usor ceapa taiata marunt. Se inmoaie cu vinul si cu apa. Se aranjeaza carnea pe fundul vasului si se acopera cu varza. Se sareaza foarte usor (daca este nevoie) si se pipereaza dupa gust. Se adauga condimentele. Se acopera vasul si se da la cuptor la foc mijlociu, 180 de grade, timp de o ora si jumatate. In lipsa unui vas care poate fi pus la cuptor, se poate fierbe si pe ochi de aragaz. Se fierb separat crenvurstii cu putina bere. Se prajesc separat cârnatii. Dupa fierbere se aranjeaza varza pe un platou adânc si cald. Se asaza deasupra carnea, cârnatii si crenvurstii.


Mod de servire


Se serveste cu cartofi fierti in coaja si se acompaniaza de un vin alb sec, Riesling sau Sylvaner, in functie de cel utilizat la fierbere.


Complexitate: redusa


Durata: 3 ore

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII