9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBeagle, un câine blajin

Beagle, un câine blajin

Considerat un copoi mic, dar indraznet si robust, câinele Beagle are o blana scurta, neteda si lucioasa, usor de intretinut si in nuante tricolore, sau in rosu si negru, orange si alb, sau lemon si alb. Blana este deasa, tare si medie ca lungime. Câinii Beagle arata ca si cei English Foxhound, numai ca sunt mai mici. Craniul lor este lat si usor rotund, iar botul este drept si patrat. Picioarele sunt rotunde si puternice. Nasul negru al acestor câini are nari puternice, capabile sa adulmece mirosurile cele mai fine. Cateii Beagle se remarca si prin urechile lungi. Ochii caprui sau caprui deschis au o expresie rugatoare caracteristica lor. Coada este purtata vesel de câini, dar niciodata incolacita spre spate.


Temperament


Rasa câinilor Beagle este una blajina, dulce, plina de viata si curioasa. Sociabili, curajosi si inteligenti, sunt considerati niste câini calmi si iubitori. Excelenti pentru copii si, in general, buni cu alti câini, ei nu pot fi lasati impreuna cu alte animale decât daca sunt deja socializati cu ele. Câinii Beagle sunt bine motivati si foarte atenti, de aceea au nevoie de un dresaj rabdator si ferm. Pentru ca nu le place sa fie lasati singuri, e mai bine sa cumparati doi astfel de câini daca aveti de gând sa lipsiti mult de acasa.


Conditii de viata


Catelusii Beagle se acomodeaza perfect intr-un apartament daca sunt plimbati des pe afara. Sunt foarte activi in spatiile inchise si o curte mica le este suficienta. Sunt câini plini de energie si poseda o vitalitate rara, de aceea au nevoie de mult exercitiu. O plimbare zilnica de inviorare va acoperi necesarul de exercitii. Totusi, intotdeauna folositi o lesa atunci când iesiti cu acest câine, altfel veti avea neplacerea de a-l vedea disparând dupa cine stie ce salbaticiune. Speranta de viata este de circa 12-15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS