10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAranjarea dormitorului

Aranjarea dormitorului

Decorarea sau redecorarea unui dormitor poate fi foarte distractiva, dar si foarte dificila, daca nu stiti de unde sa incepeti. In primul rând, trebuie sa va decideti asupra stilului pe care vreti sa-l adoptati.


Exista câteva stiluri de unde puteti alege. Conform site-ului ele.ro, puteti opta pentru stilul traditional sau pentru cel contemporan. Sau le puteti abandona pe amândoua si sa optati pentru stilul country. Dormitorul trebuie sa fie aranjat astfel incât sa se potriveasca personalitatii dumneavoastra si sa va faca placere sa petreceti câteva ore relaxante in acea atmosfera.


Stilul traditional


Primul este stilul traditional. Atributele acestuia sunt confortabil si clasic. Nu puteti gresi daca alegeti acest stil. Majoritatea oamenilor au crescut intr-o casa decorata in acest stil.


Un dormitor traditional este calm, ordonat si oarecum previzibil. Stilul traditional provine din zilele de inceput ale opulentei europene, când membrii instariti ai societatii au cerut sa li se dezvolte o ambianta care sa fie pe placul lor. Stilul traditional este regal, dar ordonat.


Iata ce trebuie sa faceti pentru a putea decora un dormitor in stilul traditional: achizitionati mobila clasica europeana din lemn si alegeti tablouri grele, opulente, cum ar fi un portret. Materialele folosite trebuie sa fie cu tipare florale sau cu desene europene traditionale. Trebuie sa achizitionati bancute si scaune si sa folositi accesorii din portelan. Dupa ce ati terminat, veti avea un dormitor potrivit unui rege.


Stilul contemporan


Al doilea stil este cel contemporan. Atributele sale sunt simplu si adus la zi. Stilul include linii drepte curate. Doua miscari au influentat stilul contemporan: cea scandinava si Bauhaus. Influenta scandinava combina liniile curgatoare cu absenta decorarii suprafetelor si cu lemnul natural. Bauhaus onoreaza otelul. Ambele influente se imbina foarte bine in decorarea unui dormitor. Stilul contemporan este folositor si eficient. Pentru a decora un dormitor in stilul contemporan, trebuie sa alegeti tonuri calde si neutre pentru a da senzatia de seninatate. Ferestrele si peretii trebuie sa fie cât mai simpli.


Stilul country


Ultimul stil de decorare este cel country. Atributele sale sunt cald si rezistent. Misiunea sa este de a invoca amintirea trecutului. Piesele de mobilier sunt facute manual. Puteti folosi antichitati si accesorii personalizate pentru a da viata dormitorului. Aranjamentele de flori merg foarte bine cu acest stil. Cosurile de rachita pot fi folosite pentru a depozita revistele.


Pentru a decora un dormitor in stilul country, trebuie sa folositi materiale naturale, cum ar fi bumbacul, lâna, lemnul si rachita. Utilizati cosuri de rachita pentru a da textura. Alegeti flori si mobila nefinisata. Ferestrele tratati-le simplu. Includeti multe obiecte personale, cum ar fi carti favorite, lumânari si fotografii de familie inramate. Fiecare poate sa-si realizeze dormitorul visurilor, trebuie doar sa va decideti asupra stilului care vi se potriveste personalitatii si apoi treceti la treaba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU