21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Record mondial cu pasta si periuta de dinti


Filipinezii au mari sanse sa stabileasca un nou record mondial la spalatul pe dinti, dupa ce 41.000 de copii din trei orase diferite si-au spalat simultan dantura intr-o actiune fara precedent. Saptamâna aceasta, câteva mii de copii din Manila, Cebu si Davao s-au reunit pentru a dobori recordul de pâna acum, care a apartinut britanicilor, cu 33.038 de persoane. Evenimentul a fost organizat de o firma producatoare de pasta de dinti, care a dorit in acest fel sa atraga atentia cu privire la importanta igienei orale.


Avere din marmelada preparata in casa


Adolescentul scotian Fraser Doherty a decis sa faca rost de bani de buzunar vânzând marmelada pregatita in casa. Din câte se pare, afacerea sa s-a bucurat de un succes imens si acum tânarul a semnat un contract de sase cifre cu lantul de supermarketuri „Waitrose“. Totul a inceput in urma cu patru ani, când Fraser, pe atunci in vârsta de 14 ani, a inceput sa prepare gemuri de fructe urmând retetele bunicii, borcanele fiind etichetate de familie. Acum gemurile sale vor fi produse in cantitati industriale si vor fi realizate in laboratoare speciale.


Amenzi pentru mâncarea lasata in farfurie


Oaspetii unui restaurant din Hong Kong sunt nevoiti sa scoata bani din buzunar, daca nu reusesc sa manânce tot din ceea ce au in farfurie. Pentru a diminua risipa si cantitatea de gunoaie, un anunt care este pe mesele din restaurant ii avertizeaza pe musafiri ca in functie de cantitatea de mâncare lasata in farfurie va trebui sa plateasca amenzi cuprinse intre cinci si 20 de dolari. Proprietarul restaurantului a povestit ca, in fiecare zi, oaspetii lasa in farfurii cam 1,2 tone de mâncare, 40 la suta din cantitatea totala de gunoi.


Anne Hathaway, salvata de Angelina Jolie


Actrita Anne Hathaway are numai cuvinte de lauda la adresa Angelinei Jolie, despre care spune ca i-a transformat viata si cariera atunci când era in deriva. Dupa cum informeaza site-ul pipole.net, actrita, de 25 de ani, a declarat ca, atunci când a avut ocazia sa o cunoasca pe eroina filmului „Tomb Raider“, avea foarte putina incredere in propria persoana. „Gândeam atunci ca toata lumea ma detesta. Nu ma iubeam deloc. Angelina m-a invatat sa am incredere in mine si sa fiu mereu cu capul pe umeri“, a dezvaluit vedeta filmului „Diavolul se imbraca de la Prada“.


Kate Moss – femeie de afaceri


Kate Moss ar avea intentia de a parasi progresiv podiumurile prezentarilor de moda pentru a se dedica dezvoltarii propriei sale colectii de haine si promovarii parfumului sau. Dupa cum informeaza site-ul pipole.net, logodnica cântaretului Pete Doherty a semnat deja un contract cu lantul de magazine britanic Topshop pentru a comercializa produsele ce-i poarta numele. De asemenea, ea va lansa in curând un parfum in colaborare cu societatea Coty Inc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS