14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Diamond Jim – cel mai frumos câine din lume


Diamond Jim este mândrul câstigator al celei de-a 131-a editii a Campionatului Mondial Dog Show, care premiaza cele mai frumoase patrupede din lume. Cockerul Spaniel Englez, de sase ani, a câstigat dreptul ca timp de un an sa se bucure de avantajele acordate celui mai frumos si mai bine crescut câine din lume. Ceremonia a avut loc in Madison Square Garden din New York, unde juriul a avut de ales intre exemplare din nenumarate rase de câini. La sfârsit, marele câstigator a fost desemnat Diamond Jim, care s-a impus in fata celorlalti 2.627 de concurenti, din 165 de rase. Locul doi a revenit, la fel ca anul trecut, terrierului Dandie Dinmont.


8.000 de „ingeri de zapada“


Copii, parinti, bunici, toate generatiile din Bismarck, Dakota de Nord, in total peste 8.000 de persoane, s-au culcat pe zapada unul lânga celalalt, in incercarea de a stabili un nou record mondial – „cel mai mare numar de ingeri de zapada“. Potrivit site-ului cyberpresse.ca, printre acestia s-a numarat si Pauline Jaeger, care in ziua evenimentului a implinit 99 de ani, fiind pentru prima oara un „inger“. „Este amuzant, ma simt ca un copil“, a declarat Jaeger. Peste 8.000 de persoane au dat din mâini si din picioare lasând urme in zapada, care duc cu gândul la aripile ingerilor. Cartea Recordurilor urmeaza sa confirme performanta, stabilita pentru prima data in 2002. „In 2002, 1.791 de persoane au facut «ingeri de zapada» in Bismarck. Anul urmator, la Houghton, Michigan, s-au inregistrat 3.784 de ingeri“, au precizat reprezentantii Cartii Recordurilor.


Inventatorul telecomenzii a murit


Robert Adler, inventatorul telecomenzii, cel care a schimbat viata a milioane de familii, s-a stins din viata la 93 de ani intr-o casa de batrâni din Idaho. Adler, considerat un geniu, nu s-a imbogatit prea mult in urma celor 180 de brevete americane care ii poarta numele, inclusiv telecomanda pe care a inregistrat-o in 1956, in timp ce lucra pentru Zenith.


Cel mai cunoscut Tarzan din istoria cinematografiei va avea o statuie in Serbia


Satul Medja situat la frontiera dintre Serbia si România a lansat o initiativa pentru construirea unei statui in memoria lui Johnny Weissmüller, cel mai cunoscut dintre actorii care au interpretat pe marile ecrane rolul lui Tarzan. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, locuitorii s-au inspirat din hotarârea luata de autoritatile unui alt sat din regiune, Zitiste, de a-i constui o statuie lui Rocky Balboa, celebru personaj de cinema interpretat de actorul american Sylvester Stallone. Johnny Weissmüller s-a nascut in anul 1904 la Medja. El a incetat din viata in 1984. Casa unde s-a nascut exista inca, iar o descendenta a familiei Weissmüller, Tereza Stojanovic, este in viata si locuieste la Belgrad. Mai multi membri ai familiei sale au fost inmormântati in cimitirul din Medja.


La 11 ani conducea masina cu acordul tatalui


Un copil de 11 ani a fost prins de jandarmi sâmbata, in apropiere de Marsillia, la volanul masinii familiei sale. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, tatal copilului a fost cel care i-a dat cheile autoturismului. Potrivit jandarmilor, care l-au prins pe baiat in timp ce circula intr-o zona industriala situata la aproximativ 20 de kilometri est de Marsillia, acesta se afla la volanul masinii cu permisiunea tatalui sau. Chemat de jandarmi, tatal baiatului a confirmat declaratiile acestuia si a subliniat ca acesta stie sa sofeze de mai bine de un an.


Suvitele lui Britney Spears valoreaza un milion de dolari


Esther Tognozzi, proprietarul salonului de coafura din California in care Britney Spears si-a schimbat radical look-ul, a scos la vânzare pe eBay suvitele de par care au apartinut vedetei pentru suma de un milion de dolari, informeaza site-ul pipole.net. „Nu stim de ce Britney a ales tocmai salonul nostru si probabil nu vom afla niciodata. Suntem in posesia suvitelor de par care i-au apartinut cântaretei si le-am scos la vânzare pe eBay. Banii strânsi ii vom dona in scop caritabil“, a declarat Esther Tognozz.


Madonna – atrasa de homosexuali


Regina muzicii pop, Madonna, a fost mereu atrasa de homosexuali. Dupa cum informeaza site-ul pipole.net, in cadrul unui interviu acordat postului de radio Sirius Satellite, cântareata de 48 de ani a recunoscut ca a avut mereu o slabiciune pentru homosexuali. „Homosexualii sunt de cele mai multe ori barbati perfecti pentru femeile cu personalitate puternica. Sunt mereu pe aceeasi lungime de unda cu ele si acorda o mare importanta detaliilor. Am avut mereu o slabiciune pentru ei“, a declarat Madonna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS