10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPalmyra, un restaurant cu specific arabesc

Palmyra, un restaurant cu specific arabesc

In vremurile indepartate, Palmyra – cunoscut ca „perla desertului“ sau ca „mireasa desertului“ – era un oras in Siria, localizat intr-o oaza, la 215 kilometri N-E de Damasc. In a doua jumatate a secolului al II-lea d.H. era un centru comercial dominant. In Craiova, Palmyra este un restaurant.


Situat chiar in spatele Judecatoriei Craiova, Palmyra este un local cu specific arabesc. Culoarea predominanta a localului craiovean este galbenul – de la pereti, la scaune, fete de masa si chiar servetele. Având in vedere ca dintr-o „oaza“ nu poate lipsi verdeata, ici-colo sunt postate vase cu flori, iar undeva, in centrul localului, este si un acvariu cu pesti. In plus, daca sunteti curiosi cum se prepara specialitatile casei puteti trage cu ochiul in bucataria situata in partea dreapta a localului.


Din meniu lipsesc bauturile alcoolice


Meniul include o gama variata de preparate specifice – de la binecunoscutele shaorma si chebab, la diverse specialitati la cuptor, pizza arabeasca, salate arabesti si diverse prajituri – cu ciocolata, vanilie sau fructe. Pentru cei care vor sa serveasca o mâncare mai putin traditionala, din meniu nu lipsesc cordon bleau, aripioarele de pui sau cascavalul pane. Din meniu lipsesc insa bauturile alcoolice.


Din preparatele traditionale am ales, cu ajutorul ospataritei, care s-a aratat amabila sa-mi explice ce contine fiecare fel de mâncare, homus (pasta de naut) si Tosca Maria (carne tocata – amestecata cu patrunjel, condimente si usturoi – prajita pe plita, acoperita cu cascaval si prinsa in sandwich-maker intre doua bucati de lipie arabeasca, servita cu rosii).


Pentru ca nu am rezistat tentatiei, am comandat si o portie de frigarui de pui care, pe lânga bucati mari de carne bine condimentate, mai contine si cartofi prajiti, salata (de rosii, castraveti si laptuci), ketchup si maioneza cu usturoi, toate intinse frumusel pe o lipie arabeasca. Chiar si portiile catalogate in mediu drept mici mi s-au parut destul de mari, iar preparatele as spune ca sunt consistente si gustoase. Daca doriti ceva traditional arabesc de baut va recomand ayran, o bautura preparata din iaurt si menta, care are un gust interesant, oricât de ciudata ar parea combinatia.


Ceva de comentat?


Timpul de preparare a mâncarurilor este relativ scurt, dar difera in functie de preparatul comandat (pentru Tosca Maria, de exemplu, am asteptat cam zece minute), iar preturile sunt pentru orice buzunar.


In ceea ce priveste toaleta, cu toate ca dupa parerea mea ar mai fi câte ceva de pus la punct pe ici, pe colo, am gasit-o curata.


Restaurant Palmyra


Str. România Muncitoare, nr.65


Calitatea preparatelor                    Gustoase


Comportamentul personalului          Atent


Atmosfera                                   Relaxanta


Preturi                                        Pentru orice buzunar


Toaleta                                      Curata

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS