8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCeasurile, mereu la moda

Ceasurile, mereu la moda

Aveti obiceiul sa ajungeti cu intârziere la intâlniri sau la serviciu? Poate ca nu va mai face placere sa va uitati la ceasul dumneavoastra… Schimbati-l de dragul politetii!


Fie ca este rotund, oval, automat sau mecanic, un ceas nu se demodeaza niciodata. Orice model preferati, alegeti-l insa cu grija. Ca orice alt lucru, si ceasul trebuie sa fie in acord cu personalitatea dumneavoastra si trebuie sa il purtati cu placere in orice situatie. El poate fi asortat cu usurinta unei tinute de gala, uneia casual sau uneia sport. Varietatea de modele, designuri si culori ne face adesea alegerea destul de complicata. Parca nu vrem sa ne despartim de ceasul cu valoare sentimentala de la bunica, chiar si atunci când mergem pe munte sau la schi. Cu toate ca de multe ori valul de noi aparitii ne indreapta atentia spre modele sofisticate, sensibilitatea in fata orologeriei de traditie se manifesta in cazul multora dintre noi.


Ceas de star


Exista insa persoane care prefera sa fie in pas cu moda si poate si mai mult sa auda ticait de firma. Sunt cumparatorii pretentiosi, care prefera sa scoata din buzunar pentru un model Frederique Constant Geneve sume fabuloase: 1.499,99 lei sau 4.399,99 lei. Si stilul Versace este preferatul oamenilor cu dare de mâna, chiar daca pretul unei bijuterii de ceas este de 2.499,99 lei. De fapt, colectii stralucitoare si impresionante, care au avut ca sursa de inspiratie bijuteriile de lux ale vechilor curti regale din Europa. O combinatie reusita intre metale pretioase, aur, argint si pietre pretioase si cristale. Oxette aduce in prim-plan tendinta vintage, trend dominant, inspirat de era glorioasa a hegemoniei europene: ceasuri deosebite, demne de o regina contemporana, care isi doreste un look feminin si radiant. De asemenea, segmentul feminin este rasfatat de Bulgari. Nici domnii nu sunt uitati, designerii pregatindu-le si lor bijuterii de ceasuri. Calvin Klein vine cu modele clasice, la un pret de 649 de lei. Givenchy aduce pe piata modele masculine pretentioase la un pret ce oscileaza intre 749 si 949 de lei. B&B Collection vine cu ceasul Grovana, pandantiv 152 de lei, lant 26,9 lei. Exista si ceasuri care copiaza ceva din modelele celebrelor firme de ceasuri, dar care se comercializeaza la preturi mult mai accesibile. Astfel, facând un tur prin magazinele de profil veti gasi ceasuri la preturi ce oscileaza intre 40 si 59 de lei. Pentru pustii pretentiosi, parintii pot scoate din buzunar pentru un ceas Barbie 69 de lei si pentru baieteii activi un ceas Actionman la pretul de 79 de lei.


Bine de stiut


Pentru a va pastra ceasul intr-o buna stare de functionare, iata câteva mici sfaturi de care ar trebui sa tineti cont, având in vedere ca majoritatea dintre noi nu suntem specialisti in domeniu:


– Periodic, un control la un specialist este necesar.


– In cazul ceasurilor subacvatice, nu este indicat sa apasati butoanele de cronografe sub apa, pentru a evita patrunderea apei in mecanism.


– Bratarile ceasurilor le puteti curata cu o periuta de dinti, iar pentru stergere un material moale este ideal.


– Evitati temperaturile extreme.


– Este de preferat sa intoarceti ceasurile automate la aceeasi ora.


– Aveti grija la solventi, parfumuri sau cosmetice, in special pe curea, deoarece acestea o pot afecta sau o pot deforma.


Si nu uitati, grabiti-va, timpul trece!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS