13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte stiri

Voleiul masculin, prioritatea SCM


Dupa ce au primit bugetul de cinci miliarde de lei vechi, oamenii din conducerea Sport Club Municipal (SCM) Craiova au trecut la treaba. In prezent, singura certitudine este ca, din cele sase discipline sportive ale clubului, voleiul masculin va avea prioritate. In acest sens, presedintele Nicu Stoian si „vicele“ Mugur Gusatu au mers prin tara pentru a negocia cu jucatori.


„Am cautat, dar am fost dezamagiti pentru ca nu avem ce lua. Jucatorii valorosi sunt putini si sunt tentati mai mult de oferte de la echipe din prima liga sau din strainatate. Am vorbit si cu cei de la Federatie sa ne ajute cu sfaturi, pe cine sa luam, pentru ca si ei doresc revenirea Craiovei pe harta sportului de performanta“, a spus ieri fostul voleibalist Nicu Stoian. Tot pentru sectia de volei s-a hotarât o colaborare cu Colegiul National „Nicolae Titulescu“ din Craiova. In ceea ce priveste celelalte echipe, SCM spera la o asociere cu CS Universitatea, club al carui presedinte, Pavel Badea, este dispus sa accepte colaborarea. La sfârsitul lunii, SCM va fi din nou pe ordinea de zi a sedintei consiliului local, pentru stabilirea organigramei. (D.M.)


Baschet (m), Divizia B. Universitatea joaca la Târgu Jiu


Echipa masculina de baschet CS Universitatea Craiova va pleca astazi la Târgu Jiu, unde in week-end va avea loc al doilea turneu de grupa, din cadrul Diviziei B. Formatia antrenata de Marius Toma va disputa mâine doua partide, cu Timba Timisoara si CSB Râmnicu Vâlcea, iar duminica va infrunta gazda turneului, Energia Rovinari. In clasament conduce Energia, cu 17 puncte, urmata de „U“ Craiova (14), Timba Timisoara (12) si CSB Vâlcea (9). „Speram sa obtinem cel putin doua victorii pentru a ne asigura inca de acum biletele la turneul semifinal, chiar daca mai avem de disputat returul sezonului regulat“, a spus increzator antrenorul Marius Toma, care mizeaza pe victorii cu echipele clasate pe locurile trei si patru, „pentru ca meciul cu Energia va fi greu“. Lotul deplasat in orasul lui Brâncusi este format din: Popescu, Albu, Andonie, C. Radu, Lapadat, Liculescu, Chimoiu, O. Ionescu, Peteleaza. Jucatorul Corneanu, care pentru fiecare turneu vine tocmai din Anglia, acolo unde lucreaza, se va alatura lotului mâine. (D.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS