3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSporul Casei aduce noroc

Sporul Casei aduce noroc

Sporul Casei este una dintre cele mai usor de ingrijit plante de apartament, iar motivul pentru care foarte multe persoane doresc sa o aiba in case tine de o superstitie conform careia ar duce noroc.


Sporul Casei este una dintre plantele des intâlnite in locuintele românilor. Denumirea latina a plantei este Impatiens si reuneste un numar de sute de specii diferite, in culori, marimi si structuri variate. Numele de Impatiens sugereaza probabil „nerabdarea“ plantei de a creste si a inflori.


Se planteaza primavara


Daca nu aveti inca o astfel de planta, ar trebui sa stiti ca aceasta se planteaza doar la inceputul primaverii. Se foloseste o tava plina cu pamânt pentru seminte de Sporul Casei care se acopera cu un strat subtire de pamânt. Tava se tine intr-un loc cald si intunecat. Când apar primele vlastare se va duce tava la lumina, dar se va feri de lumina directa a soarelui. Numai dupa ce noile plante cresc suficient se vor putea muta in ghivece. Trebuie sa se foloseasca ghivece mari, intrucât planta se poate dezvolta foarte repede.


Sporul Casei nu necesita o ingrjire foarte atenta, dar este indicat sa tineti cont de anumiti factori, pentru ca planta sa se dezvolte armonios.


Pamântul in care trebuie pastrat Sporul Casei este bine sa fie amestecat cu turba si sa fie bine fertilizat. Nu le merge bine daca este folosit nisip impreuna cu pamânt la cultivarea lor. Pentru ca Sporul Casei prefera lumina indirecta, ghiveciul trebuie amplasat intr-un loc aerisit, desi planta rezista bine si la temperaturi ridicate, cel mai bine se simte pâna in 20 de grade Celsius si nu departe de lumina soarelui.


Nu le udati prea mult


Si pentru ca nu este o planta pretentioasa, Sporul Casei nu trebuie udata din belsug, pamântul sa fie in permanenta umed. In timpul verii este recomandat sa adaugati ingrasaminte lichide in apa cu care udati planta, intrucât vara nu este chiar o perioada propice pentru ea.


Este bine ca inmultirea sa aiba loc in timpul verii, in perioada iunie-septembrie. Se taie butasi lungi de zece centimetri din ramurile laterale si se asaza fiecare butas intr-un paharel cu apa. In maximum o saptamâna se vor forma radacinile butasului. Se planteaza apoi butasii in ghivece care contin amestec de pamânt fertil si nisip. Se mentine pamântul ud si se tin la umbra si racoare. Vârfurile se taie periodic o data ce incep sa creasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS