5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPlacinta cu ciuperci si usturoi

Placinta cu ciuperci si usturoi

Aceasta placinta poate fi servita impreuna cu o salata amaruie (cicoare, ridichi sau andive), peste care se pot presara seminte de rodie sau sos vinegret. Placinta cu ciuperci si usturoi va fi aliatul dumneavoastra cel mai gustos in lupta cu frigul si raceala.


Preparatul nu este foarte greu de realizat, iar rezultatul este foarte gustos. Pentru aluat aveti nevoie de: ulei, doi cartofi curatati de coaja si taiati in patru; o ceapa curatata de coaja si taiata in patru; doua linguri de faina; un ou; sare de mare si piper dupa gust. Pentru umplutura aveti nevoie de: o lingura ulei de masline; o ceapa taiata marunt; 400 g ciuperci proaspete taiate marunt; 150 g ciuperci conservate taiate marunt; sare de mare si piper dupa gust; o lingurita cimbru; o lingurita praf de mustar; doua linguri faina; 1/4 cana vin alb sec; 1/4 cana apa; doua linguri de patrunjel tocat; doua linguri de brânza razuita (mozzarella).


Mod de preparare:


Se pune in functiune cuptorul si se incalzeste. Se unge tava cu ulei si se pune deoparte. Se amesteca la mixer ceapa si cartofii. Se scoate apoi compozitia intr-un vas si se stoarce de apa atât cât este posibil.


Se adauga apoi celelalte ingrediente din aluat si se amesteca pâna devine o compozitie omogena. Se pune in tava, se intinde uniform si se da la cuptor 20 de minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.


In timp ce aluatul este la cuptor, se prepara umplutura. Se pune uleiul intr-un vas, se pune pe foc ca sa se incalzeasca si se adauga ceapa, lasându-se pâna când aceasta devine rumena (5 minute). Se adauga ciupercile si se mai lasa cinci minute.


Se pun apoi sarea de mare, piperul, cimbrul, mustarul si faina si se amesteca bine. Se adauga vinul si apa si se lasa sa fiarba amestecând incontinuu. Când incepe sa fiarba, se da focul la minimum si se mai lasa doua-trei minute sau pâna când compozitia se ingroasa. Daca este necesar, se adauga sare de mare si piper.


Se pune umplutura peste aluat. Se amesteca patrunjelul cu brânza si se presara deasupra, dupa care se mai da la cuptor 15 minute. Se scoate, se lasa 5 minute, dupa care se taie felii si se serveste.


Ingredientele sunt suficiente pentru sase portii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS