22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCubul Rubick - un joc de indemânare

Cubul Rubick – un joc de indemânare

Cubul Rubick a devenit jucaria preferata a barbatilor care incercau sa-si demonstreze maiestria prin rezolvarea lui. In perioada 1980 – 1982 s-au vândut 100 de milioane de astfel de cuburi sau „jocuri-problema“, cum au mai fost ele numite. Rezolvarea lor pune la incercare logica, perspicacitatea, ingeniozitatea, perseverenta si rabdarea celui ce incearca sa gaseasca o combinatie potrivita. Jocurile-problema sunt adesea prezentate sub forma unor obiecte fizice („jucarii“). S-a estimat ca in anii ’80 acest cub se gasea in una din trei case.


Lars-Erik Anderson din Norvegia, de numai sapte ani, este una dintre cele mai tinere persoane care au reusit sa dezlege misterul cubului. Patrick Bossert, de 12 ani, este alta persoana pentru care cubul nu mai prezinta nici un mister. Acesta a si scos o carte in care a scris detaliat cum se rezolva problema, adesea frustranta.


Un barbat care a ajuns obsedat de cubul Rubick a inceput sa-l joace in 1980 si, un an mai târziu, sotia sa a divortat de el pe motiv ca „jucaria“ sotului ei ii distrage atentia de la treburile casnice. In 1982 a inceput un campionat national de rezolvare a cubului Rubick, iar câstigatorul a reusit sa faca acest lucru in doar 22,95 secunde. Jocul a devenit pentru multi o obsesie. Ca o ciudatenie, Richard Pavelle s-a scufundat intr-un bazin cu apa cu cubul Rubick si a reusit sa rezolve puzzle-ul iesind doar de cinci ori la suprafata pentru o gura de aer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS