13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBuldogul francez, un câine prietenos

Buldogul francez, un câine prietenos

Buldogul francez este un animal foarte usor de intretinut si care stie sa se faca repede placut pentru ca este un câine foarte jucaus si afectuos.


Buldogul francez este un animal mic, cu urechi mari, drepte, rotunde, ca de liliac si cu botul turtit si puternic. Capul patrat si plat nu este atât de masiv ca al buldogului englez, iar fruntea este rotunda. Inaltimea mica nu il dezavantajeaza pentru ca este bine echilibrat. Inaltimea trebuie sa fie aproximativ egala cu lungimea de la umeri pâna la inceputul cozii. Câinele trebuie sa aiba forma de para, cu zona umerilor mai larga decât cea a cozii. Blana este scurta, moale si usor de intretinut. Pielea este moale, fiind foarte placuta la atingere. Ochii sunt proeminenti, rotunzi si inchisi la culoare. Coada este fie dreapta, fie rasucita.


Buldogul este jucaus


Buldogul francez este un tovaras placut si usor de intretinut. Este un câine foarte jucaus si afectuos. Specialistii apreciaza ca are o personalitate comica si ii place sa faca giumbuslcucuri. Este destept, curios si alert. Se intelege bine cu strainii sau cu alte animale, dar de multe ori se ataseaza de o singura persoana. Se joaca frumos cu alti câini. Unii masculi sunt mai agresivi fata de alti câini, dar majoritatea se inteleg bine. Aceasta rasa are nevoie de companie, buldogul francez fiind greu de ignorat. Desi au un caracter voluntar, si acesti câini se pot dresa daca stapânul are destula rabdare. Buldogul francez raspunde la dresaj daca este tratat cu rabdare, nu cu lovituri si amenintari. Sunt curati, buni tovarasi, entuziasti, uneori mergând chiar prea departe cu entuziasmul, dar nu sunt zgomotosi.


Buldogul francez se intelege bine cu copiii care se poarta cuviincios si sunt nemilosi vânatori de soareci. Le place sa alerge si sa se joace ore in sir, dar trebuie sa aveti grija sa nu-i alergati vara când temperaturile sunt foarte ridicate.


Nu tolereaza caldura


Buldogul francez nu cere prea multa atentie, având nevoie de o ingrijire minima. Aceasta rasa este potrivita pentru viata de apartament. Sunt destul de activi in interior si se descurca si fara curte. O periere regulata este de ajuns, pentru ca lasa par in cantitate medie. Totusi, acest tip de câini sunt predispusi la probleme oculare si respiratorii. Daca este prea gras, buldogul francez poate avea probleme cu respiratia, din cauza abdomenului marit in volum. In schimb, trebuie sa-l tineti departe de piscine, pentru ca fizicul nu-i permite sa inoate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS