9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfântul Valentin goleste buzunarele

Sfântul Valentin goleste buzunarele

Pregatirile pentru luna iubirii incep inca de pe 14 februarie, cu Sfântul Valentin, un motiv intemeiat pentru ca indragostitii sa-si demonstreze afectiunea cu o mica atentie pentru persoana draga.


Incet-incet, românii au inceput sa adopte traditia Sf. Valentin, mai ales ca acesta nu reprezinta decât un motiv in plus pentru a celebra iubirea.


Sa uiti sa daruiesti o mica atentie persoanei iubite cu ocazia Sf. Valentin, pe motiv ca nu esti de acord cu astfel de sarbatori importate, ar putea fi interpretat de jumatatea dumneavoastra ca o dovada de insensibilitate sau nepasare. Pentru evitarea unor astfel de situatii neplacute, atât domnii, cât si doamnele care iubesc trebuie sa mearga la cumparaturi. Un cadou, oricât de neinsemnat, poate fi un motiv de bucurie daca este daruit ca un semn la iubirii ce i-o purtati respectivei persoane.


Daca vreti sa evitati aglomeratia, ar fi ideal sa achizitionati din vreme cadoul. Comerciantii deja s-au gândit sa le dea câteva idei acelora dintre dumneavoastra care nu prea stiu ce sa aleaga. Jucariile de plus sunt oricând binevenite, mai ales ca oferta magazinelor este variata, iar preturile difera in functie de marimea acestora.


In ceea ce le priveste pe doamne, cu siguranta vor fi incântate de o bijuterie. Daca vreti sa faceti un astfel de cadou, nu uitati ca in acest sezon se poarta bijuteriile din aur alb.


Un gram de aur de 14 k costa 66 de lei, astfel ca pretul unei bijuterii voluminoase se poate ridica la câteva sute de lei, mult mai ieftin este insa argintul (7 lei gramul). O bijuterie aleasa cu grija poate fi un cadou ideal si pentru domni.


Nu uitati de flori!


Pentru a face un cadou deosebit nu este neaparat nevoie sa cheltuiti sume exorbitante. Un jurnal in care sa-i propuneti sa scrieti povestea dumneavoastra de dragoste sau o fotografie cu dumneavoastra pot fi de asemenea o modalitate de a spune „Te iubesc“.


Indiferent de cadoul la care s-au gândit, domnii nu ar trebui sa uite de traditionalul buchet de flori. Pentru acesta, trebuie sa scoata din buzunare cel putin 7 lei pentru un trandafir (pentru cei cu dare de mâna exista si buchete cu flori rare care depasesc 50 de lei).


Sf. Valentin este ocazia ideala ca indragostitii sa-si dezvaluie sentimentele. Daca pâna acum nu ati indraznit, pe 14 februarie invingeti-va emotiile si invitati persoana iubita in oras!


Traditie


Traditia catolica spune ca in timpul imparatului Claudiu al II-lea casatoriile fusesera interzise. Imparatul credea ca barbatii refuzau sa se inroleze in armata din cauza sotiilor si logodnicelor lor. Sfântul Valentin, un preot care traia in perioada aceea, ii ajuta pe crestini sa se casatoreasca pe ascuns, ceea ce i-a adus pâna la urma moartea, pe 14 februarie 270 d.H.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS