16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNoi tendinte in tinuta masculina

Noi tendinte in tinuta masculina

La Milano, dar si la Florenta au fost organizate recent o serie de prezentari de moda, unde cei mai cunoscuti designeri ai momentului si-au prezentat ultimele creatii dedicate barbatilor.


Un barbat bipolar este imaginea masculina lansata de Versace in cadrul unei prezentari de moda care a avut loc la Milano, o imagine in care barbatul trebuie sa fie auster si in care s-a renuntat la culorile fluorescente, stralucitoare si la accesoriile aurii. Donatella Versace propune o versiune „clericala“ de barbat din care insa nu lipseste nota rock cu smoking si deja miticele cizme din lac.


Barbatul Prada, in schimb, este imbracat cu materiale noi in culori diferite de cele din colectiile anterioare, noi tesaturi si noi modalitati de abordare a volumului. De la matase la mohair, de la piele la cojoace, centrul de interes al defilarii celebrei marci l-au reprezentat camasile. Adevarata noutate au fost insa gecile, care au imprumutat din volumul si croiala liniilor feminine, cazând pe lânga corpul domnilor si feminizându-l intr-o oarecare masura. Pantalonii sunt „curajosi“, din stofa, cu talia joasa si strâmti pe coapse.


Bottega Veneta a pus accentul pe traditionalul englezesc si pe culori, folosind nuante de verde, roscat, alb murdar si bej. Grija pentru detalii este aproape maniaca: geci din piele de camila, accesorii de lux din abundenta, precum bretele din piele de crocodil sau butoni de aur. Este vorba despre o colectie variata, bogata in detalii de tot felul, care completeaza de minune orice garderoba masculina.


Armani, eleganta si excentricitate


Armani a pus accentul pe materiale si pe inovarea tesaturilor. Negrul este la putere in toate combinatiile de haine propuse, fiind alternat din când in când cu nuante de gri. Pantaloni mulati sau de smoching combinati cu bluzele sport trase peste camasa. Stilul propus de Armani este mixt, acesta fiind unul dintre creatorii care reuseste poate cel mai bine sa combine stilul clasic cu cel sport. „Negrul este dominator, linisteste si continua sa fie in centrul atentiei“, a tinut sa precizeze cunoscutul creator de moda. Armani se inspira din anii ’30, amestecând eleganta si excentricitatea intr-o singura creatie. „Barbatul meu este unul caruia nu-i place sa fie ridiculizat, nu este victima faptului ca moda nu tine cont ca un barbat nu trebuie sa faca sa fie intors capul pe strada dupa el atunci când iese“, a explicat Armani.


Ermegildo Zegna propune un barbat elegant, haine cu croiala impecabila, jachete usor austere sau cu pliuri. Viktor&Rolf mizeaza pe trenciul sobru si elegant. Roberto Cavalli duce barbatul in vestul salbatic, incluzând in colectia sa pantaloni din piele de sarpe, cizme de piele in stil rock, centuri voluminoase. O colectie poate prea „bogata“, insa echilibrata pentru un barbat sigur pe sine si in pas cu secolul in care traieste.


Designerul american Rick Owens propune tinute in culoarea sa preferata, gri, dar care lasa locul negrului, fara nici o intentie agresiva. Owens a prezentat la Florenta doua linii: Skateboard, mai sportiva, asemanatoare stilului de strada, precum si o linie mai formala, cu tinute elaborate, cu o croiala impecabila, in care predomina pardesiul lung pâna in pamânt, in stil militar, indulcit de jocuri de tesaturi suprapuse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS