12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIncalzirea prin pardoseala, confort si economie

Incalzirea prin pardoseala, confort si economie

Incalzirea prin pardoseala a fost cunoscuta inca in timpul Romei Antice. Acest sistem asigura o repartizare verticala ideala a temperaturii in incapere si un confort sporit in exploatare.


Prin acest tip de incalzire se obtine o temperatura mai ridicata la nivelul pardoselii si mai redusa la nivelul capului, lucru ce confera un confort termic optim. Incalzirea prin pardoseala asigura caldura in acea zona a incaperii unde se afla oamenii. Este deci demna de recomandat in camerele de la parter cu deschidere spre casa scarilor sau mezanin si in spatiile inalte, cum ar fi bisericile, salile de sport si halele de productie.


Metoda incalzirii prin pardoseala mai are un avantaj important si anume emanarea uniforma a caldurii de catre intreaga suprafata a pardoselii. Aceasta joaca un rol important in incaperile cu o suprafata mare – in camerele de zi si holurile caselor, ca si in spatiile expozitionale, reprezentative etc.


Concomitent, datorita temperaturii reduse a suprafetei termice care este de 22-26 de grade Celsius, se limiteaza circulatia aerului si in consecinta scade semnificativ cantitatea de praf pusa in miscare. Aceasta calitate a incalzirii prin pardoseala este deosebit de valoroasa in incaperile cu regim igienic sever. Aceasta instalatie ofera si posibilitatea de incalzire a anumitor zone din exteriorul cladirii pentru a evita mentinerea zapezii si inghetarea apei pe suprafetele acestor zone.


Camere estetice, fara corpuri de incalzire


Instalatia de incalzire in pardoseala este complet amplasata sub podea, iar absenta oricaror elemente vizibile de incalzire ofera posibilitati nelimitate de aranjament a interioarelor. Acest lucru este important din punct de vedere al planificarii unei utilizari eficiente a spatiului din dreptul ferestrei.


Calitatile incalzirii prin pardoseala sunt pretioase in aranjamentul interioarelor cu valoare istorica, in dotarea salilor de gimnastica unde radiatoarele traditionale necesita constructii speciale in vederea mascarii lor sau a asigurarii unor conditii de protectie a persoanelor prezente.


Fara nici o ezitare se poate placa pardoseala in locuinta cu dale de piatra sau placi ceramice care in cazul incalzirii traditionale dau impresia neplacuta de rece. Incalzirea prin pardoseala asigura o senzatie placuta de caldura sub picioare.


Economie de energie


„Podeaua calda“ sporeste confortul in asemenea masura incât se poate reduce temperatura aerului in incaperea incalzita cu 2 grade Celsius, iar aceasta la rândul sau face economie de energie (circa 12%).


Un argument important in favoarea incalzirii prin pardoseala este temperatura scazuta de functionare a instalatiei. De obicei, ea nu depaseste 45 de grade Celsius, poate fi deci cu succes alimentata de caldura obtinuta de la cazane de condensare cu randament ridicat, de la pompe termice sau de la panourile (colectoarele) solare. Poate fi, de asemenea, folosita cu foarte bune rezultate caldura reziduala, de exemplu apa incalzita in timpul proceselor de racire intâlnite in numeroase tehnologii de productie.


Incalzirea prin pardoseala este un sistem alcatuit din cabluri incalzitoare montate in sapa de sub pardoseala, a carei temperatura este mentinuta constanta cu ajutorul termostatelor. Aceasta inseamna distributie uniforma a temperaturii, un climat interior confortabil si un minimum de curenti de aer.


Pozitionarea instalatiei sub pardoseala si reglarea foarte precisa a temperaturii cu ajutorul termostatelor asigura un nivel ridicat de precizie in utilizarea energiei. Astfel, când se foloseste termostatul, pierderile de caldura se pot reduce cu pâna la 20%, aspect care va va reduce cheltuielile si va fi un factor pozitiv pentru mediul inconjurator.


Confortul incomparabil oferit de o pardoseala calda este obtinut cu ajutorul cablurilor sau plaselor incalzitoare si al termostatelor. Instalarea unei plase incalzitoare in spatele oglinzii va impiedica aburirea acesteia. De asemenea, se poate monta un sistem prin care prosoapele si halatele se vor mentine uscate.


Sistemulul electric de incalzire prin pardoseala ofera confort optim, costuri atractive de instalare si exploatare, sursa invizibila de incalzire, instalare rapida si simpla si, nu in ultimul rând, durata lunga de viata.


Incalzirea prin pardoseala reprezinta o alternativa atragatoare si competitiva la sistemele traditionale de incalzire, indiferent daca suprafata de incalzire este un birou, o casa particulara sau o cladire industriala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS