12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Spaghete bologneze

Sunt unele din cele mai populare spaghete, sunt satioase si deosebit de gustoase. Sunt aparte datorita sosului de carne picant si aromat si adaosului de busuioc si patrunjel. Sosul de carne cu care se fac aceste spaghete poate fi servit la orice fel de alte paste.


Ingrediente:


250 g carne tocata de porc; 250 g carne de vitel; 1 kg spaghete, 2 cutii de rosii in sos; 3 catei de usturoi; 2 cepe; 2 linguri ulei de masline; busuioc; patrunjel verde; 200 g parmezan; 200 ml vin alb; sare si piper dupa gust.


Mod de preparare:


Cheia succesului pentru prepararea pastelor italienesti este fierberea lor „al dente“. Se pun la fiert intr-o oala mare, cu multa apa cu sare si putin ulei de masline, pentru a le ajuta sa nu se lipeasca. La 100 g de paste se pune cam un litru de apa. Pastele se adauga atunci când apa a fiert; se caleste ceapa taiata marunt, pâna devine aurie, se adauga carnea tocata si se caleste mai departe totul la foc mijlociu, se adauga usturoiul pisat.


Dupa ce se evapora apa de la carne se adauga vinul alb. Se lasa sa se evapore vinul, dupa care se pun rosiile cu sos cu tot, se potriveste de sare si piper. Se lasa totul la fiert, la foc mic, sub capac circa 30 de minute.


Spaghetele scurse se pun intr-un castron si peste ele se pune sos de rosii. Când se servesc se adauga din cratita o lingura mare cu sos, iar pe deasupra se pun parmezanul dat prin razatoare, busuiocul si patrunjelul verde.


Dificultate: medie


Timp de preparare: 45 de minute

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS