29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte stiri

Un octogenar a câstigat 254 de milioane de dolari la loterie


Jim Wilson, un octogenar din statul american Missouri, a reusit sa isi vada in sfârsit visul implinit. Dupa cum informeaza Krone at, veteranul din al doilea razboi mondial a câsigat la loteria Powerball marele premiu in valoare de 254 de milioane de dolari, acesta fiind unul dintre cele mai mari premii din istoria loteriei. „Sunt absolut socat. Nu am putut sa cred si sincer nici acum nu prea imi vine sa cred“, a spus Wilson. Inainte de a se prezenta presei ca fiind marele câstigator, milionarul si sotia sa, Shirley, au apelat la serviciile unui consilier financiar care sa ii sfatuiasca in legatura cu investitiile pe care trebuie sa le faca. Sotii Wilson, care joaca de ani buni la loterie, intentioneaza sa imparta câstigul cu cei trei fii.


Fumatul, permis doar in custi speciale


In Europa mai exista doar putine scoli care le permit oficial elevilor sa fumeze. In Belgia insa lucrurile stau altfel. Intr-un gimnaziu din orasul Oostende, elevii au voie sa fumeze, cu conditia sa stea intr-o cusca si sa poarte aplicata pe haina o imagine cu un plamân de fumator. Gimnaziul Vesalius din Oostende este frecventat de aproximativ 600 de elevi cu vârste incepând cu 16 ani, o treime dintre acestia fumând. „De-a lungul timpului, am incercat toate metodele posibile sa ii tinem pe tineri departe de tutun. Insa totul a fost in zadar“, a spus directoarea liceului, Claudine Lesaffre. Speranta pedagogilor este ca aceasta cusca si imaginea plamânului de fumator sa se dovedeasca mai eficienta. „Prin purtarea acestei imagini, elevii realizeaza ca isi distrug singuri sanatatea“, a mai adaugat aceasta. Tinerii fumatori nu sunt deranjati neaparat de abtibild, ci mai ales de faptul ca trebuie sa fumeze intr-o cusca.


Barbatii ar renunta la sex pentru un milion de lire sterline


Un sondaj dat publicitatii zilele trecute a relevat ca trei din zece barbati britanici ar renunta la sex in schimbul sumei de un milion de lire sterline, informeaza site-ul thesun.co.uk. Aproape noua milioane de barbati sunt dispusi sa renunte la amor pentru bani. Dintre cei 2.000 de barbati intervievati, noua procente au raspuns ca ar ramâne abstinenti daca in schimbul acestui sacrificiu nu ar mai fi nevoiti sa mearga la serviciu. Trei la suta dintre cei care au participat la sondaj au spus ca ar putea sa reziste fara sex daca li s-ar garanta ca echipa lor favorita de fotbal va câstiga Campionatul Angliei si toate cupele europene, iar un procent dintre respondenti au declarat ca ar da sexul pentru o rezerva de bere pe viata.


Papa Ioan Paul al II-lea schia incognito in Muntii Abruzi


Fostul secretar al Papei Ioan Paul al II-lea, Monseniorul Stanislaw Dziwisz, acum arhiepiscop al Cracoviei, povesteste intr-o carte de memorii, publicata sub titlul „O viata cu Karol“, cum fostul suveran pleca adesea pe furis de la Vatican pentru a ajunge in Muntii Abruzi, unde schia incognito. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, prima escapada a avut loc pe 2 ianuarie 1981. „Am plecat la noua dimineata in masina parintelui Jozef, pentru a nu trezi suspiciunile garzilor elvetiene. La iesirea din Castel Gandolfo, Sanctitatea Sa era acoperita de un ziar citit de un alt preot polonez, iar o data ajuns in statiunea Ovindoli, Papa se comporta ca un simplu schior“, a povestit Stanislaw Dziwisz. „Era imbracat exact ca si ceilalti, statea la coada ca restul schiorilor, dar pentru securitate noi ne asezam unul in fata, altul in spatele sau. Poate parea neverosimil ca nimeni nu l-a recunoscut. Dar cine se putea gândi ca un papa ar putea schia astfel?“ se intreaba Dziwisz, subliniind ca acesta escapada nu a fost singura, ci una dintr-o lunga serie.


Helen Mirren: „David Beckham e sexy, dar mai bine nu vorbeste“


Helen Mirren considera ca David Beckham ar da foarte bine „pe sticla“, cu conditia sa nu scoata nici un cuvânt. Dupa cum informeaza site-ul thesun.co.uk, actrita laureata cu premiul Globul de Aur a declarat pentru un ziar american ca Beckham „ar putea fi considerat unul dintre cei mai aratosi barbati din lume“. Insa, pentru ca vocea lui Beckham i se pare pitigaiata si deranjanta, Mirren a spus fara sa ezite: „Cred ca ar fi extraordinar ca actor daca nu ar avea un rol care sa implice un discurs lung si pompos. Ideal ar fi sa joace un rol mut“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS