17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinInterior asiatic in case europene

Interior asiatic in case europene

Daca doriti sa va reamenajati locuinta, o puteti face fara prea mult efort alegând stilul asiatic, care va da o nota de originalitate si de prospetime. Acest stil nu necesita investitii financiare mari si nici eforturi de creatie solicitante.


Interiorul asiatic are o gama variata de influente si reprezinta o sursa bogata de inspiratie. Site-ul ele.ro ne indica elementele ce contribuie la realizarea atmosferei unei incaperi asiatice.


Atmosfera specifica acestui tip de amenajare este in general caracterizata de echilibru, stare de armonie subliniata de mici accente cromatice sau volumetrice. Totul este un scenariu ce se desfasoara pe un fundal deschis la culoare, de aceea peretii trebuie sa fie albi sau in nuante pale.


Este indicat sa fie aleasa o tema cromatica, un contrast puternic: rosu-alb (rosul intens este specific stilului asiatic) sau alb-negru. Utilizarea culorilor deschise contribuie la senzatia de marire a spatiului, la care participa foarte mult si jocul creat de lumina. Pentru accentuarea acestei senzatii, usile de interior pot fi inlocuite cu usi glisante din sticla mata, translucida.


Foarte importanta este alegerea mobilierului si dispunerea acestuia astfel incât sa fie evitata o simetrie perfecta, ce ar ingreuna spatiul si i-ar conferi ceea ce este de evitat: monotonie. Piesele de mobilier trebuie sa fie descrise de linii curate, simple si variate din punct de vedere al volumetriei si dispunerii pe verticala.


Alegerea mobilierului


Daca este indicat sa alegeti un pat generos ca suprafata si in acelasi timp cu o inaltime mai mica decât cea obisnuita de 45 de centimetri, sifonierul trebuie sa fie mai degraba ingust.


Pentru aceasta amenajare este esentiala folosirea materialelor potrivite: draperiile trebuie sa fie lungi si transparente, astfel incât prin suprapunerea lor partiala sa se creeze jocuri si nuante interesante datorita filtrarii luminii naturale.


Cuverturile de pat sunt in general uni sau cu motive simple si puternice, evitându-se de regula temele florale sau imbinarea multor culori. Aceeasi regula se aplica si când este vorba de tapiserii.


Desigur, o astfel de incapere nu poate fi definitivata fara asocierea decoratiilor specifice. Se pot folosi perne decorative lânga care se pot amplasa o veioza cu structura din lemn (de preferat bambusul sau rattanul), tablouri cu teme din cultura asiatica, lumânari si betisoare parfumate, vase ceramice, aranjamente florale in jurul carora pot fi dispuse pietre, ele fiind nelipsite intr-un astfel de decor. Daca vreti sa faceti o schimbare rapida, care poate contribui in mod serios la relaxarea si starea dumneavoastra de bine, un interior asiatic constituie cea mai buna alegere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS