10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

NanoNuno – umbrela care nu se uda


Se numeste NanoNuno si a fost lansata de firma germana Pro-Idee. Dupa cum informeaza site-ul libero.it, este vorba despre umbrela impermeabila. Secretul umbrelei care nu se uda niciodata sta in tesutul elaborat gratie tehnologiilor moderne, care „imita“, daca se poate spune asa, floarea de lotus, ale carei petale au o textura ce nu permite apei sau murdariei sa o atinga. Bazându-se pe acelasi principiu, umbrela NanoNuno impiedica apa sa penetreze tesutul, acesta ramânând mereu uscat. Chiar si dupa o furtuna de proportii este suficient doar sa scuturati un pic umbrela pentru ca aceasta sa ramâna uscata. Costul unei astfel de umbrele revolutionare este de 70 de euro.


A murit din cauza unei „supradoze“ de apa


O tânara de 28 de ani din California a murit din cauza unei „supradoze“ de apa. Dupa cum informeza site-ul haisentito.it, incidentul a avut loc din cauza unui concurs telefonic ce urma sa fie câstigat de persoana care reusea sa bea cea mai mare cantitate de apa fara sa se duca la toaleta. Totul a inceput in momentul in care Jennifer Strange a luat decizia de a participa la acest concurs al carui premiu era un joc video Nintendo, pe care acesta voia probabil sa-l daruiasca celor trei fii ai sai. Medicul legist a confirmat faptul ca tânara a murit din cauza ca a baut prea multa apa.


3.000 de sticle cu alcool gasite intr-o ambulanta


Politia iraniana a confiscat 3.230 de sticle de bauturi alcoolice dintr-o ambulanta, infomeaza site-ul tv5.fr. Cele peste 3.000 de sticle au fost descoperite in ambulanta apartinând orasului Andimeshk, dupa ce politia a urmarit salvarea intre orasele Andimeshk si Koramabad (din vestul Iranului). Dupa revolutia islamica din anul 1979, alcoolul a fost interzis in Iran, insa din ce in ce mai multi locuitori ai acestei tari consuma bauturi alcoolice importate, aduse ilegal din Kurdistanul iranian. In ultimele luni, mai multi oficiali iranieni au anuntat ca exista „un complot“ menit sa favorizeze traficul clandestin cu bauturi alcoolice in Iran. Mai mult decât atât, in Iran se confisca aproape in fiecare zi cantitati importante de bauturi alcoolice aduse ilegal in tara.


Misiune grea pentru Victoria Beckham


Victoria Beckham si-a indeplinit dorinta de a locui in Los Angeles. Dar pentru frumoasa doamna Beckham, greul abia incepe. Potrivit site-ului female.co.uk, fosta membra a trupei Spice Girl are o misiune foarte grea: trebuie sa gaseasca locuinta perfecta pentru familia ei si are de vizitat 35 de case in doar sapte zile.


Victoria Beckham, de 32 de ani, s-a plimbat din casa in casa insotita de o echipa de bodyguarzi. In fiecare locuinta in care intra, doamna Beckham facea poze cu telefonul mobil si i le trimitea sotului ei, cerându-i parerea.


Prima vila vizitata este fosta resedinta a omului de radio Chris Evans, al carei pret era de 7,5 milioane de lire sterline.


„Aglomeratie mare“ la preselectia Eurovision


Peste 250 de piese au fost inscrise in cursa pentru desemnarea reprezentantului României la concursul Eurovision, aceasta cifra fiind un record absolut de participare. Perioada de inscrieri pentru etapa nationala a concursului Eurovision Song Contest 2007 s-a incheiat pe 15 ianuarie, la ora 20.00.


„Juriile vor avea foarte mult de muncit“, a spus Dan Manoliu, coordonatorul proiectului Eurovision Song Contest din partea TVR. Recordul de inscrieri de pâna acum a fost de 160 de melodii, inregistrate pentru selectia nationala Eurovision 2004. Toate piesele inscrise vor fi jurizate intr-o prima faza, cea de preselectie, in ziua de 17 ianuarie 2007, de un juriu format din reprezentanti ai presei scrise, posturilor de radio, compozitorilor, caselor de discuri si ai TVR. In urma acestei jurizari, doar 24 de melodii, din cele 259 care au ajuns la TVR, vor intra in semifinale.


TVR va dedica si anul acesta doua zile semifinalelor (27 ianuarie si 3 februarie 2007), la fiecare dintre acestea urmând sa participe câte 12 melodii. Cele mai bune sase din fiecare semifinala, alese de un juriu de specialitate, dar si prin voturile telespectatorilor, vor intra in faza finala. Ponderea televotingului este de 50%, iar a votului juriului de 50 de procente.


Marea finala, la care participa cele 12 melodii, va avea loc pe 10 februarie 2007. Modalitatea de jurizare va fi: 50% televoting, 50% juriu. Toate cele trei parti ale concursului vor fi transmise in direct pe TVR 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS