Acasă Magazin Prajitura cu ciocolata alba

Prajitura cu ciocolata alba

Aceasta prajitura este de fapt un tort in miniatura, foarte bun si delicios, cu putina ciocolata alba. Este un desert excelent si pentru o masa festiva.


Complexitate: medie


Ingrediente:


Blat: 175 g unt (topit); 450 g biscuiti simpli sau cu cacao (zdrobiti);


Umplutura: un pachetel de 11 g gelatina; 100 g ciocolata alba rupta in bucati; 350 g brânza de vaci grasa; 100 g zahar tos; 2 oua (separate albus de galbenus); 300 ml frisca; pudra de cacao (se presara deasupra).


Preparare:


Pe o tava patrata sau rotunda, asezati o bucata de calc sau o coala alba, dupa ce in prealabil ati uns tava cu unt. Blatul de biscuiti se face in felul urmator: se amesteca untul topit (intr-un ibric, când inca mai este cald) cu biscuitii zdrobiti. Amestecul format se toarna in tava si se uniformizeaza continutul. Puneti tava la frigider sa se raceasca, timp de minimum o ora. Mai puteti adauga si zeama de lamâie pentru un plus de gust.


Pentru umplutura, puneti continutul plicului de gelatina intr-un castronas cu 150 ml apa si lasati-l sa se imbibe timp de aproximativ un minut, in care puteti sa si amestecati sa se omogenizeze mai bine. Puneti amestecul pe foc si amestecati pâna se dizolva gelatina in totalitate. Se lasa sa se raceasca un pic.


Urmatorul pas este topirea ciocolatei albe, pe care o lasati sa se raceasca un pic dupa. Apoi amestecati la un loc brânza, zaharul si galbenusurile de la cele doua oua. Dupa ce s-a omogenizat un pic adaugati ciocolata topita, iar apoi gelatina, in timp ce amestecati continuu.


Ultima, dar nu cea din urma, este frisca batuta, care se adauga la amestecul realizat mai devreme pentru umplutura. Albusul se bate si el, de preferat cu mixerul, pâna se intareste si apoi se incorporeaza in amestecul cu brânza. Se toarna, preferabil cu lingura, amestecul obtinut peste blatul de biscuiti si se raceste prajitura la frigider timp de trei-patru ore. Dupa perioada de racire puteti sa presarati din abundenta pudra de cacao. (Puteti sa mai presarati: nuca de cocos, alune sfarâmate, martipan). Puteti sa-l ornati dupa preferinta sau puteti sa-l lasati simplu, doar cu cacao.


Merge de minune cu un pahar de vin rosu si dulce.

Exit mobile version