12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDecoratiuni la indemâna

Decoratiuni la indemâna

Aranjarea unei locuinte este de cele mai multe ori costisitoare, dar se pot realiza decoratiuni si cu bani mai putini. Daca nu v-ati hotarât inca asupra unui stil de design interior, puteti sa va individualizati casa cu obiecte lucrate chiar de dumneavoastra.


Obiectele de arta florale, incadrate de rame in culori calde, sunt specifice unui stil cottage. Fotografiile alb-negru, incadrate intr-o lucratura simpla, din metal, se potrivesc foarte bine intr-o locuinta decorata in stil contemporan. Temele country, cu multe obiecte de lemn, chiar busteni, cu tesaturi care dau impresia de vechi si de intim in acelasi timp, sunt foarte nimerite intr-o casa… country, bineinteles. Peisajele si imprimeurile florale reprezinta decoratiunile specifice unui interior traditional. Site-ul eva.ro va propune câteva sfaturi pentru un interior cald si primitor.


Inramati imagini care nu va costa!


In fiecare an primiti calendare cu fotografii minunate, cu peisaje si apusuri exceptionale, care va taie respiratia… Mereu ati vrut sa folositi acele imagini, dar nu ati stiut niciodata in ce fel. Ei bine, acum aveti ocazia! Nu doar ca le veti da o intrebuintare foarte buna, dar va veti putea bucura in continuare de frumusetea lor daca le puneti intr-o rama deosebita si le asezati pe perete.


Alta sursa de arta „gratuita“ pot fi meniurile creative, invitatiile amuzante la petreceri, un puzzle (cu un peisaj absolut fabulos), pe care ati reusit sa il terminati, un colaj cu ilustrate cumparate dintr-o excursie, o diploma de care va simtiti foarte mândru sau chiar un steag in miniatura.


Obiectele care sunt strict decorative pot fi puse direct pe rafturi, in schimb cele „tematice“, sa le spunem speciale, este de preferat sa fie aranjate si inramate. Astfel puteti deveni un adevarat artist, care isi creaza propriile „tablouri“, asa cum doriti.


Natura – sursa inepuizabila de arta…


Cu siguranta nu veti reusi niciodata sa epuizati toate obiectele decorative pe care vi le ofera natura, gratis. Va puteti bucura pentru un sezon de toamna sau de primavara, in casa dumneavoastra, cu un aranjament de frunze si flori uscate, presate, frumos colorate, „impanate“ cu crengute, pietricele si conuri de brad.


Când mergeti la mare, nu uitati sa adunati scoici si cochilii de melci, pe care le puteti „asezona“ cu nisip, seminte si fructe interesante, care se pot conserva in aceasta forma.


Puteti lipi aceste obiecte pe o planseta, realizând un frumos si interesant aranjament „static“, sau le puteti „imprastia“ pe rafturi, asigurându-va astfel ca fiecare coltisor din locuinta dumneavoastra va va aminti de natura si de zilele libere si fericite…


Aparatul de fotografiat, aliatul artei


Va place sa faceti multe poze in concediu, imortalizând cele mai interesante si comice situatii cu familia si cu prietenii, dar si cele mai inedite peisaje si locatii pe care le intâlniti in drumurile dumneavoastra… Daca va doriti niste fotografii cât de cât profesioniste, iar dumneavoastra nu va simtiti atât de „stapâna“ pe aceasta tehnologie, rugati un prieten care se pricepe sa va realizeze câteva imagini cu flori, case, cladiri interesante, echipamente sportive sau, pur si simplu, locatii inedite. Posibilitatile sunt nenumarate!


Printati apoi fotografiile fie alb-negru, fie color, in functie de cât de reusite si de sugestive sunt in una sau in cealalta varianta. Puteti chiar mari pozele, pentru a fi sigur ca vor incapea perfect in spatiul pe care l-ati alocat.


Daca aveti o serie de fotografii care spun o anumita poveste sau ofera unghiuri diferite ale aceleiasi cladiri sau locatii, este de preferat sa le incadrati in rame simple, identice, pentru a nu crea contrast sau pentru a evidentia numai una dintre imagini.


Magazinele va ofera o gama variata de rame din care sa alegeti, iar daca bugetul nu va permite achizitionarea unora extravagante, atunci unele mai ieftine vor fi potrivite. Dupa ce ati inramat fotografiile, le puteti grupa pe un perete mare, in sufragerie, le puteti atârna de-a lungul holului sau le puteti aseza pe rafturi.


Obiectele suspendate


Vreti un design inedit si original? Atunci atârnati obiecte direct pe perete! Farfuriile decorative sunt o alegere perfecta, fie ca le aranjati vertical sau le puneti la intâmplare. Puteti face rost de obiecte foarte interesante, cum ar fi ustensile de bucatarie cu un design special, palarii, machete de avion, partituri, instrumente muzicale sau jucarii.


Obiecte creative


Daca va place sa crosetati, sa pictati, sa faceti diferite machete sau aveti o colectie de mici obiecte, acestea pot reprezenta minunate decoratiuni. Trebuie sa va asigurati ca ati lipit totul cu grija pe o planseta si ca nu ati stricat nimic in timp ce le-ati inramat. Acesta este un mod extraordinar de a realiza propria „expozitie“ cu obiecte care inseamna mult pentru dumneavoastra si de a va da mare in fata prietenilor si a familiei.


Jocuri… pe pereti


O idee amuzanta pentru decorarea unei camere de familie sau pentru camera unui copil este sa inramati pe perete un joc preferat de cel mic sau o colectie de jocuri. Lipiti tabla de joc, deschisa, pe o planseta, apoi câteva piese de joc si zaruri, carora le puteti adauga carti de joc si, eventual, un regulament, mai ales daca este intr-o prezentare placuta, colorata si usor de parcurs. Aveti grija sa lipiti totul foarte bine, sa nu riscati, in primul rând, sa provocati accidente, si, in al doilea rând, sa nu stricati aranjamentul pentru care ati muncit deja atât de mult…


Creati un colaj


Selectati fotografii, nasturi, bucati de tesatura sau de material, panglici, mici jucarii, chei, imagini din reviste, meniuri sau felicitari, pentru a crea un colaj inramat. Puteti adauga atâtea obiecte câte doriti si câte va permite imaginatia… nelimitata!


Este de preferat sa aranjati aceste obiecte in functie de o anumita tema sau culoare. Puteti decora astfel un perete intreg, cu un colaj mare, impunator, caruia sa ii adaugati altele mai micute. Obiectele pe care le alegeti vor fi nu numai interesante, ci vor avea si o semnificatie aparte pentru dumneavoastra. Aceasta este solutia decorarii unei locuinte cu bun-gust si cu personalitate!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS