11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOltenii se trateaza cu ierburi

Oltenii se trateaza cu ierburi

O alternativa viabila la medicina traditionala o reprezinta fitoterapia. Fara reteta si adeseori fara a cheltui foarte mult reusiti sa tratati sau sa preveniti anumite afectiuni.


Leacul pentru diferite afectiuni poate veni si dintr-o ceasca aburinda de ceai, dintr-un unguent frumos mirositor sau dintr-o pilula preparata doar din plante. Daca doriti sa preveniti sau sa luptati cu vreo afectiune, solutia poate veni si din natura. Daca nu stiti exact la ce sunt bune toate acele ceaiuri, atunci nu trebuie decât sa vizitati un plafar, acolo unde vi se vor da explicatii suplimentare. Veti afla ca banalul ceai de musetel pe care obisnuiati sa-l consumati pentru a va incalzi este un bun antiseptic si este folosit cu succes si in industria cosmeticelor. Baile cu ceai de musetel dau rezultate deosebite in cazul tenurilor sensibile, iar pretul unei cutii cu un astfel de ceai ajunge la 1,6 lei, mult mai putin decât orice crema de fata.


In aceasta perioada insa detoxifierea organismului pare sa fie preocuparea principala a celor care au grija de sanatatea lor. Ceaiurile depurative sunt foarte indicate in acest caz, iar pretul acestora este sub 2 lei cutia. Urzica, trei frati patati sau dragaica sunt doar câteva dintre plantele care au un rol depurativ. La plafar gasiti insa si ceaiuri, preparate din mai multe plante (in anumite proportii) care sunt special create pentru a combate anumite boli.


Si daca, din varii motive, nu tolerati ceaiurile, exista si capsule preparate din plante. Preturile acestora incep de la 10 lei si pot depasi 40 de lei, in functie de firma care comercializeaza produsul, dar si de numarul de capsule sau de ingredientele din care sunt preparate.


Patlagina pentru tuse


Nici ceaiurile care va apara de gripa nu sunt de neglijat, mai ales ca vremea s-a dovedit foarte capricioasa in ultimul timp. Printre plantele care va scapa de aceasta boala se numara: salcia, macesul, mugurii de pin, sovâcul, echinaceea. O cutie de ceai care contine astfel de ingrediente costa in jur de 3 lei. In caz ca tusea nu va da pace, siropurile sunt cea mai usoara modalitate de a lupta impotriva ei. Siropul de patlagina este cel mai indicat in aceasta situatie, iar pretul acestuia nu depaseste 5 lei.


Dar pentru a evita sa va imbolnaviti pe neasteptate, este indicat sa va intariti imunitatea organismului. Capsulele preparate pe baza de echinaceea sau chimen negru sunt adeseori recomandate celor care vor sa-si intareasca imunitatea.


Faptul ca preparatele de plante sau ceaiurile dau rezultate este demonstrat si de numarul mare de persoane care viziteaza plafarurile in cautare de leacuri.


„In general, la serviciile noastre apeleaza toate categoriile de persoane: de la adolescentele interesate de curele de slabire si pâna la batrânii, care, pe lânga medicamentele recomandate de medicii curanti, isi imbunatatesc starea de sanatate cu produse naturale“, a precizat Mihaela Petrescu, fitoterapeut in cadrul firmei Farmaplant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS