10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinObiective turistice in jurul Barcelonei

Obiective turistice in jurul Barcelonei

In jurul Barcelonei exista locuri unde magia si legenda sunt la ele acasa, cum se intâmpla de exemplu la Montserrat si Garraf. Primul dintre acestea este la munte, celalalt la mare si sunt doua locuri mirifice pentru un concediu de relaxare.


Un proverb, cu siguranta adevarat, prezinta Barcelona drept un oras care nu doarme niciodata. Probabil datorita legii compensarii, in cea mai mare parte din Catalonia lumea doarme si pentru locuitorii capitalei. In realitate, nu tocmai la somnolenta te indeamna aerul ce se respira in oraselele care inconjoara Barcelona, ci mai degraba la meditatie si magie. Doua astfel de locatii sunt Montserrat (la 40 de kilometri nord-est de Barcelona) si Garraf (la 25 de kilometri sud de Barcelona). Primul dintre acestea este la munte, al doilea la mare, intre Castelldefels si Sitges, la rândul lor centre turistice cautate mai ales vara. In Montserrat, principalul punct de interes il constituie turismul balnear, in timp ce la Garraf totul „graviteaza“ in jurul centrului istoric si al unui sir de atractii locale. In timpul saptamânii ar fi recomandabil sa mergeti la Montserrat, dupa ce ati vizitat La Pedrera, cea mai importanta opera de arhitectura a lui Antonio Gaudí, din Barcelona. Doar dupa ce faceti aceasta comparatie va puteti da seama de felul cum natura il depaseste cu mult pe maestrul spaniol. Forma deosebita a vârfurilor muntoase poate fi considerata in mod sigur ca fiind modernista. De Montserrat sunt legate multe legende. De exemplu, exista una care sustine ca Parsifal a descoperit aici Sfântul Graal, in timp ce altii sustin ca Sfântul Petru a depus intr-una dintre numeroasele pesteri din munte o Madonna neagra, care se afla in interiorul sanctuarului construit pe munte. Daca religia nu este tocmai punctul dumneavoastra forte, nu ocoliti totusi aceste locuri, un paradis pentru amatorii de plimbari. In plus, nu ratati sa gustati o bucata de brânza de capra, traditionala in aceste locuri, si nu pierdeti ocazia de a innopta la Monistrol de Montserrat, unde puteti vizita centrul medieval, puteti sa beti apa proaspata si cristalina si sa dormiti in hanul din piata, care ofera, la preturi rezonabile, camere cu vedere spre munte.


Garraff – istorie si armonie


Pentru a va linisti dupa o saptamâna agitata, indreptati-va spre Garraff, un sat de pescari unde nu au ajuns deocamdata constructiile moderne. Atmosfera e familiala si casele albe si cu flori la ferestre imbie turistii sa se relaxeze. Aici este locul cel mai potrivit pentru a medita, iar daca vreti sa savurati mâncaruri traditionale, un restaurant din centrul orasului ofera „tapas y canas“ (gustari si bere). Prietenele dumneavoastra cele mai bune vor fi singuratatea si linistea. Amintiti-va insa ca, desi va aflati in Spania, mai inainte de toate sunteti in Catalonia. Asadar, când intrati intr-un local public dimineata spuneti politicos „buen dia“ sau „bona tarda“ daca este dupa-amiaza. Iar la iesire n-ar strica un „adeu“. In timp ce Barcelona este un oras multinational, unde nu prea se respira aer nationalist sau de aparare a propriei identitati, nu acelasi lucru se poate spune despre localitatile mai mici. Dupa ani de dictatura a lui Francisco Franco, care nu a dat „doi bani“ pe traditiile acestor locuri, daca veti veni aici cu respect pentru locurile vizitate, veti fi bine primiti, va vor fi prezentate oferte avatanjoase si va veti da seama ca de multe ori este mult mai usor sa intelegi catalana decât spaniola.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS