17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAvantajele machiajului permanent

Avantajele machiajului permanent

Vreti sa aratati intotdeauna bine, fara sa stati o jumatate de ora in fata oglinzii pentru a folosi diferite produse de infrumusetare? Atunci machiajul permanent reprezinta o solutie pentru dumneavoastra.


Micropigmentarea, adica procedul prin care se realizeaza machiajul permanent, este solutia optima pentru doamnele si domnisoarele care s-au saturat sa se machieze in fiecare dimineta.


„Machiajul permanent reprezinta o metoda simpla si nechirurgicala de aplicare in stratul superficial al pielii a unui pigment natural la nivelul sprâncenelor, buzelor si al pleoapelor“, a explicat Stefania Militaru, make-up artist linergist la salonul de infrumusetare „Madame“. Pentru realizarea unui astfel de procedeu este nevoie de un aparat si de produse speciale.


„Machiajul permanent se efectueaza cu un ac special care strapunge stratul superficial al dermei, introducând un colorant care contine un pigment de origine minerala nonalergic si care se pastreaza foarte bine in piele o perioada mai indelungata. Un astfel de machiaj poate dura si cinci ani“, a specificat Stefania Militaru. Si chiar daca operatia presupune folosirea unui ac, Stefania Militaru a precizat ca procedul nu este dureros intrucât se foloseste anestezia.


Pe lânga faptul ca va scuteste de machiatul in fiecare zi, micropigmentarea poate corecta anumite imperfectuini. Pentru cele care doresc buze mai pline, se poate realiza un contur special, iar sprâncenele pot capata forma ideala in functie de fizionomia fetei fiecarei persoane.


Fara gomaj


In alegerea culorilor se va tine cont de nuanta tenului.


„Nu este vorba de un machiaj vulgar, ci doar de o modalitate de a corecta anumite imperfectiuni si de a pune in valoare atuurile unei fizionomii“, a spus Stefania Militaru. Inainte de realizarea machiajului propriu-zis, se deseneaza mai multe variante, dupa care cosmeticiana alege impreuna cu clienta varianta cea mai potrivita. Indiferent ca este vorba de machiajul pleoapelor, sprâncenelor sau al buzelor, acesta se va desfasura pe parcursul a doua sedinte. Imediat dupa realizarea machiajului permanent, persoana in cauza va trebui sa evite expunerea indelungata la soare. Si pentru ca machiajul sa nu se „stearga“ mai repede, este indicat sa nu se aplice solutii uleioase in zona respectiva si sa nu se realizeze gomajul. In rest nu este nevoie de o conduita speciala si nici nu se recomanda folosirea unui anume tip de produse cosmetice.


Faptul ca ati beneficiat de un machiaj permanent nu inseamna ca nu mai trebuie sa va machiati deloc. Puteti aplica: fondul de ten, rimelul, fardul de pleoape, glosuri sau rujuri, precum si alte produse de infrumusetare.


Printre inconvenientele machiajului permanent s-ar numara si costul destul de ridicat al acestuia. Totusi, Stefania Militaru a precizat ca majoritatea clientelor de pâna acum au fost craiovence stabilite in strainatate si care au preferat sa-si faca un astfel de machiaj in România pentru ca aici preturile sunt mult mai mici.


Micropigmentarea nu este indicata persoanelor care sufera de unele boli precum: diabet, SIDA sau epilepsie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS