7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrepararea unui cappuccino - o adevarata arta

Prepararea unui cappuccino – o adevarata arta

O cantitate de 25 de mililitri de cafea espresso careia i se adauga 125 de mililitri de lapte proaspat cu continut scazut de grasime, aceasta este „formula secreta“ pentru obtinerea unui cappuccino italian in doar 25 de secunde.


Incapatânarea nu este insa suficienta pentru a obtine un cappuccino de calitate disponibil doar in barurile acreditate de Institutul National Espresso Italiano. Este nevoie de un barman profesionist format in cadrul institutului. Desi afirmatia poate parea exagerata, se pare ca nu este deloc asa, deoarece reprezentantii institutului au evidentiat cinci feluri de erori pe care barmanii diletanti le fac in mod frecvent si care afecteaza calitatea unui cappuccino, punând la indoiala savoarea cunoscutei bauturi.


Mai intâi de toate, platforma din care ies vaporii pentru incalzirea laptelui trebuie curatata inainte de fiecare utilizare. De asemenea, in nici un caz nu trebuie folosit lapte ce a mai fost incalzit. Laptele nu trebuie fiert, ci doar incalzit. Alta greseala este aceea de a pune in ceasca laptele inainte de prepararea cafelei. De asemenea, trebuie evitata folosirea unei cafele de proasta calitate.


Ceasca de portelan – ideala pentru cappuccino


Alte reguli in ceea ce priveste prepararea unui cappuccino sunt legate de vesela in care acesta este servit, mai precis ceasca. Cappuccino trebuie servit intr-o ceasca din portelan alb, inalta de 165 de milimetri pentru a lasa loc formarii spumei.


Alta exigenta este legata de vasul in care se serveste laptele, care trebuie sa fie din otel inoxidabil.


„Pe lânga tehnica de preparare a cafelei, in Italia exista o adevarata traditie in crearea de amestecuri pe baza de cafea. Exista persoane care au mostenit de generatii tehnica de preparare a unor astfel de bauturi. Este o adevarata cultura. Institutul National Espresso Italiano a fost infiintat tocmai pentru a pastra acest patrimoniu imens“, a declarat Marco Paladini, presedintele institutului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS