6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024

Scurte stiri

Portavion de 4,7 metri realizat din Lego


Un fan al jucariilor Lego se mândreste cu ceea ce a realizat din micutele piese: o macheta la scara a unui portavion american. Dupa cum informeaza site-ul thesun.co.uk, Malle Hawking, de 36 de ani, din Munchen, s-a hotarât sa realizeze o copie a portavionului Harry S. Truman când s-a reapucat de construit machete din Lego, dupa ce timp de 20 de ani intrerupsese aceasta activitate. Pentru macheta de 4,7 metri, Malle a folosit 300.000 de caramizi Lego si a recunoscut ca aceasta „joaca“ a fost o provocare pentru el. Nava de transport originala masoara 334 de metri, cântareste 97.000 de tone si poate transporta un echipaj de 6.000 de persoane.


Concurs de carat nevasta in spate


Locuitorii dintr-un orasel texan si-au intrecut fortele intr-un concurs inedit: maratonul caratului nevasta in spate. Dupa cum informeaza site-ul libero.it, câstigatorii au primit un cec echivalent cu de cinci ori greutatea sotiei, butoaie de bere ce cântaresc cât partenera, plus sansa de a participa la Campionatul mondial de carat neveste in spate ce se desfasoara in Finlanda.


Mâncatorii de brazi de Craciun


Elefantii care „locuiesc“ in Gradina Zoologica Rostock din Germania recicleaza brazii de Craciun intr-un mod cât se poate de original si natural: ii manânca. Dupa cum informeaza site-ul thesun.co.uk, in ultimii 20 de ani vânzatorii de pomi de Craciun din Rostock aduc la aceasta gradina zoologica „marfa“ nevânduta in perioada Sarbatorilor, iar elefantii Sara si Dzomba formeaza echipa de elita responsabila cu reciclarea brazilor. Un oficial al gradinii zoologice a declarat ca brazii chiar ajuta la digestia elefantilor si ca „Sara si Dzomba se distreaza rupând crengile copacilor, jupuind si mâncând coaja acestora“.


George W. Bush – personajul negativ al anului 2006


Majoritatea americanilor l-au desemnat pe presedintele George W. Bush drept personajul negativ al anului 2006.


Potrivit site-ului cyberpresse.ca, aproape 25 la suta dintre americanii chestionati l-au desemnat pe presedintele Bush „eroul negativ al anului 2006“, acesta fiind urmat de Ossama ben Laden, cu opt procente, Saddam Hussein cu sase procente, presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, cu cinci procente, si liderul coreean, Kim Jong-II, cu doua procente. Pe de alta parte, cântareata Britney Spears a fost votata de 29 la suta dintre americani drept vedeta cu cea mai proasta reputatie, urmata la mica distanta de Paris Hilton. Pe urmatoarele pozitii in clasament se regasesc actorii Mel Gibson, Tom Cruise, Nicole Ritchie, Kevin Federline, Lindsay Lohan si Angelina Jolie. La categoria celebritati care s-au remarcat printr-o comportament pozitiv, Oprah Winfrey a fost preferata de 29 la suta dintre americani, urmata de actorul Michael J. Fox, cu 23 de procente, si George Clooney, cu 12 procente. Sondajul a fost realizat in perioada 19 – 21 decembrie pe un esantion reprezentativ de 1.004 persoane.


Diana Ross da sfaturi pretioase cântaretelor


Dianei Ross i-ar placea sa le dea lectii de muzica lui Mariah Carey si Christinei Aguilera, informeaza site-ul actualite-de-star.com. Diana Ross este impresionata de cultura muzicala a cântaretelor, dar i-ar placea totusi sa le ofere acestora câteva lectii in particular, sa le dea câteva sfaturi pentru a-si imbunatati performantele muzicale.


„Ascult cu mare placere muzica lui Beyonce si le admir foarte mult pe Alicia Keyes, Christina Aguilera si pe Mariah Carey. Sunt dispusa sa le pun la dispozitie experienta mea muzicala si sa dau sfaturi celor care doresc acest lucru, bineinteles. Mariah obisnuia sa-mi adreseze tot felul de intrebari si eu sunt gata sa stau de vorba si sa ajut toate tinerele din show-bizz care considera ca au nevoie cel putin de un sfat, daca nu de mai mult“, a declarat Diana Ross. Cântareata in vârsta de 62 de ani este de parere ca tinerele care vor sa se afirme in lumea muzicii ar avea multe de invatat de la ea, ar putea chiar sa le ajute sa devina adevarate profesioniste.


Hilary Duff, transformata intr-o papusa Barbie


Dupa Beyonce Knowles si Reese Witherspoon, a venit rândul lui Hilary Duff sa fie transformata intr-o papusa Barbie.


Potrivit site-ului pipole.net, tânara actrita, recent despartita de Joel Madden, a creat in trecut o linie vestimentara pentru celebra papusa.


„Am vrut sa demonstram ca fetele din show-bizz sunt capabile sa creeze ceva si aceasta sarcina nu revine numai designerilor vestimentari si stilistilor“, a declarat Jamie Wood, responsabila de vânzarile Barbie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS