21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCraciunul - sezonul cadourilor nedorite

Craciunul – sezonul cadourilor nedorite

Cautarea darurilor de Craciun ne-a dat tuturor mari batai de cap. Cu totii ne-am straduit sa oferim cele mai frumoase si utile cadouri celor dragi, insa nu tot timpul socoteala de acasa se potriveste cu cea din târg.


Un studiu efectuat de banca britanica Abbey a relevat faptul ca in Marea Britanie, anul acesta, s-au cheltuit aproximativ 1,3 miliarde de lire sterline pe cadouri nedorite. Conform aceluiasi sondaj, cei mai multi bani s-au „aruncat“ pe cadourile de Craciun nedorite (48 la suta), insa si darurile tematice de Craciun si dulciurile au fost incluse in clasamentul cumparaturilor fara rost facute in aceasta perioada.


Acelasi sondaj al bancii Abbey arata ca britanicii cheltuiesc in medie 250 de lire sterline in fiecare an numai pentru cadourile de Craciun, insa expertii bancii considera ca in mai mult de o treime (38 la suta) dintre cazuri investitiile ar fi mai profitabile daca banii ar fi cheltuiti pe certificate-cadou sau certificate de depozit, pentru ca acestea nu sunt niciodata refuzate sau nedorite. Asta in conditiile in care si in Marea Britanie, ca peste tot in lume, 72 la suta dintre adolescenti prefera sa primeasca doar bani.


Cadouri sau bani?


Asociatia Companiilor de Investitii din Marea Britanie a descoperit in urma sondajelor efectuate ca aproape jumatate (47%) dintre copii considera ca parintii lor ar trebui sa economiseasca niste bani pentru viitorul lor, in loc sa-i cheltuiasca pe toti pe cadouri nefolositoare. Totusi, persoanele mature nu sunt de acord cu aceste preferinte, trei din patru adulti marturisind ca prefera ca in seara de Ajun sa primeasca daruri, iar sase din zece adulti chestionati considera ca gestul de a oferi bani dovedeste faptul ca persoana care daruieste nu si-a dat prea mult silinta in cautarea unui cadou potrivit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS