Acasă Sport Scurte stiri

Scurte stiri

Premii si diplome pentru lumea boxului. AJ Box pune la bataie peste 100 de milioane de lei vechi


In organizarea si finantarea Asociatiei Judetene de Box Dolj, astazi vor fi premiati cei mai buni pugilisti craioveni, care au obtinut rezultate in 2006 pe plan national. Antrenorul emerit Vasile Fintina a afirmat: „Mâine (astazi – n.r.) va fi, in sfârsit, o premiere cu adevarat in lumea boxului, actiune urmata de un moment emotionant. Ce vreau sa spun? Ca pentru premierea celor 38 de pugilisti, 21 de la CSM Craiova si 17 de la CFR Craiova, presedintele AJB, domnul Fanel Trandafir, a pus la bataie peste 100 de milioane de lei vechi. Nu este intocmit un clasament anume, ci vor fi premiati toti boxerii care in acest an au obtinut medalii la Campionatele Nationale: copii, cadeti, juniori si seniori (masculin), junioare si senioare (feminin), plus câtiva pugilisti de perspectiva“. Dupa aceste premieri, conducerea AJB va inmâna câteva diplome de excelenta unor fosti pugilisti, antrenori, arbitri si conducatori din lumea boxului oltean.


Sondaj El Mundo Deportivo. Nadia Comaneci, sportiva secolului


Cotidianul spaniol El Mundo Deportivo a efectuat un sondaj pentru a desemna cei mai buni sportivi ai secolului trecut. Fosta mare gimnasta Nadia Comaneci a dominat ierarhia celor mai valoroase sportive ale secolului, fiind considerata de multi intruchiparea perfectiunii. Cu 30 de ani in urma, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia, care avea pe atunci numai 14 ani, uimea o lume intreaga, primind prima nota de 10 din istoria gimnasticii olimpice. In 1999, in cadrul unei somptuoase gale gazduite la Viena, Nadia Comaneci a fost desemnata cea mai mare sportiva a secolului al XX-lea, românca stabilita in SUA conducând la aceeasi categorie si dupa sapte ani, de data aceasta in sondajul organizat de El Mundo Deportivo, cu ocazia implinirii unui secol de aparitie. „Zeita de la Montreal“ a fost votata pâna ieri dupa-amiaza de 29 la suta dintre participanti, fiind urmata in acest top de jucatoarele de tenis Martina Navratilova (23 la suta) si Steffi Graf (18 la suta). La masculin, pe primul loc se afla baschetbalistul american Michael Jordan (25 la suta), urmat de inotatorul american Mark Spitz (17 la suta) si de cel mai mare fotbalist argentinian, Diego Armando Maradona (9 la suta).


Contra, ofertat de Poli


Fundasul lui Getafe, Cosmin Contra, a declarat ieri pentru NewsIn ca a discutat cu patronul lui Poli Timisoara, Marian Iancu, despre o posibila revenire la echipa banateana, jucatorul lasând sa se inteleaga ca aceasta ar putea avea loc la sfârsitul lunii ianuarie. „Am vorbit in ziua de Craciun cu Marian Iancu si am stabilit sa mai discutam când revin in tara. Este optimist si dânsul, dar mai trebuie sa asteptam putin. Avem toata luna ianuarie la dispozitie sa vedem cum stau lucrurile la Getafe. Daca nu joc nici in luna ianuarie, atunci voi avea o discutie cu conducerea clubului. Cum in Spania nu pot juca la alt club in afara de Getafe, este posibil sa revin la Poli Timisoara“, a declarat Contra. Internationalul român a adaugat ca doreste sa-si incheie cariera la Poli Timisoara, club care l-a lansat in fotbalul de performanta. „Vreau sa câstig un titlu de campion al României alaturi de Poli“, a mai spus Cosmin Contra. Acesta a mai evoluat pentru Poli Timisoara si in perioadele 1993-1996 si 2004-2005. Angajamentul jucatorului cu Getafe mai este valabil inca doi ani, dar din vara Contra poate deveni liber de contract, daca nu bifeaza un anumit numar de meciuri pentru spanioli, in acest sezon.


Campionatul Angliei, etapa a 20-a. Chelsea s-a impiedicat de Reading


Campioana en-titre a Angliei, Chelsea Londra, nu a putut trece, marti seara, de Reading, pe teren propriu, partida incheindu-se la egalitate, scor 2-2. Atacantul ivorian Didier Drogba, golgheterul „albastrilor“ in acest sezon, a deschis scorul in minutul 38, iar gazdele au intrat in avantaj la cabine. Reading a reusit sa egaleze in minutul 67, prin Leroy Lita, dar oaspetii si-au pastrat avantajul doar cinci minute, pentru ca Drogba a punctat din nou, ajungând la cota 12 in aceasta editie a campionatului. Când mai erau patru minute pâna la fluierul final, mijlocasul Mikael Essien a trimis mingea in propria poarta si a adus un punct nesperat nou-promovatei Reading. Africanul fusese retras in acel moment de Jose Mourinho in centrul defensivei, pentru conservarea avantajului minim pe care-l aveau gazdele. Prin acest rezultat, Chelsea are cu patru puncte mai putin decât lidera Manchester United. Formatia pregatita de Sir Alex Ferguson s-a impus, fara probleme, pe teren propriu, cu 3-1, in fata echipei Wigan Athletic (C. Ronaldo ’47, ’51, Solskjaer ’59 / Baines ’90-p.). Iata si celelalte rezultate ale etapei a 20-a din Premier League: Blackburn – Liverpool 1-0, Bolton – Newcastle 2-1, Everton – Middlesbrough 0-0, Sheffield – Manchester City 0-1, Tottenham – Aston Villa 2-1, Watford – Arsenal 1-2, West Ham – Portsmouth 1-2. Partida Charlton – Fulham s-a jucat aseara, dupa inchiderea editiei. In clasament, Manchester United are 50 de puncte, fiind urmata de Chelsea (46), Arsenal (36), Bolton (36), Portsmouth (35), Liverpool (34), Tottenham (31), Everton (28), Reading (27), Aston Villa (25), Newcastle (25), Fulham (24), Manchester City (23), Wigan Athletic (22), Blackburn (22), Middlesbrough (21), Sheffield (20), West Ham (18), Charlton (12) si Watford (11).


Figo s-ar putea desparti de Inter. Portughezul este dorit de Al Ittihad


Mijlocasul portughez Luis Figo ar putea parasi gruparea italiana Internazionale Milano in luna ianuarie, fiind curtat cu insistenta de echipa saudita Al Ittihad. „Figo va purta culorile echipei noastre incepând cu 5 ianuarie“, a anuntat gruparea saudita, citata de presa portugheza de ieri. Lusitanul are un contract valabil cu Inter pentru inca sase luni si ar putea semna o intelegere cu arabii valabila pe o perioada un an si jumatate pentru suma de 4,5 milioane de euro. „Toata lumea traieste la intensitate maxima acest posibil transfer. Ziarele si posturile de televiziune deschid jurnalele de stiri cu aceasta informatie. Figo este un jucator de mare valoare. Daca va veni, va deveni, fara indoiala, cel mai bun jucator din Arabia Saudita“, a declarat pentru cotidianul Correio da Manha portughezul Jose Peseiro, antrenorul altei echipe saudite, Al Hilal. Luis Figo si-a exprimat in câteva rânduri nemultumirea ca a fost folosit prea putin de antrenorul Roberto Mancini, acesta fiind unul dintre motivele pentru care internationalul portughez s-ar putea desparti de Inter.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version