Acasă Magazin Textilele – secretul unei camere personalizate

Textilele – secretul unei camere personalizate

O amenajare interioara nu poate fi niciodata completa fara includerea, in zone esentiale din camera, a unor textile care dau o nota personala spatiului.


Fara sa realizam, textilele – covoare, draperii, anumite piese de mobilier, perne, canapele – contribuie la decorarea unei camere. Conform site-ului ele.ro, in primul rând trebuie sa tinem cont ca de multe ori preferam sa citim o carte sau sa lucram nu la birou, ci intr-un loc unde putem sta comod (pe canapea, pe un covor de mici dimensiuni lucrat atent), fiind influentati de senzatia pe care ne-o da textura si culoarea materialului ce ne inconjoara.


In al doilea rând, trebuie sa recunoastem ca textilele (de exemplu lâna, bumbacul) ne confera uneori un sentiment de liniste sau, de ce nu, ne pot aminti de zilele insorite de vara si de relaxarea adusa de ele prin prezenta lor pe un fotoliu din impletituri de fibre naturale ca rachita, rattan sau bambus.


Din aceste motive si nu numai, achizitionarea unui covor este o alegere importanta, care va influenta atmosfera camerei careia ii este destinat. Daca aveti o pardoseala parchetata, atunci ar trebui sa alegeti un covor care sa o acopere partial, dar sa o si puna in valoare.


Exista o gama larga de optiuni: puteti alege intre un covor tesut sau innodat, lucrat manual sau mecanic, având de ales intre mai multe palete de culori si respectând diverse traditii: persane, orientale, frantuzesti sau africane. Insa trebuie sa aveti in vedere ca un covor poate reprezenta o investitie, unele constituind adevarate opere de arta (un bun exemplu il constituie covoarele orientale).


Daca nu ati optat pentru parchet si nu puneti accent pe evidentierea pardoselii, atunci puteti opta pentru o mocheta, care poate fi la fel de bine lucrata ca si un covor, echivalându-l din punct de vedere al calitatii.


Aranjamentele trebuie sa fie pe gustul fiecaruia


Importanta textilelor nu se rezuma doar la covoare, ci si alte elemente dintr-o camera: pernele care asigura confortul fotoliilor si al canapelelor cu diverse modele si culori, draperiile cu ornamente sau fara si, de ce nu, chiar o fata de masa sau niste servetele deosebite pot crea o atmosfera primitoare.


Este important ca prezenta textilelor sa nu fie covârsitoare atunci când avem o camera cu dimensiuni reduse, deoarece ele o vor micsora si mai mult. Piesele de mobilier cu forme regulate trebuie decorate cu textile ce prezinta figuri geometrice, iar pieselor ce prezinta forme organice sa le atribuim textile in acelasi stil. Putem avea intr-o camera un element care va constitui un accent, in general prin culoare, cu conditia ca si celelalte elemente sa respecte aceeasi paleta cromatica.


Intreaga amenajare trebuie sa respecte gustul personal al fiecaruia, deoarece o decorare realizata dupa multe reguli date de designeri va fi lipsita de personalitate.

Exit mobile version