Acasă Sport Scurte stiri

Scurte stiri

Fotbal. Rangers ii vrea pe juniorii Alexe si Filip


Gruparea scotiana Glasgow Rangers este interesata de legitimarea a doi juniori români, Marius Alexe, de la Dinamo, si Lucian Filip, de la Scoala de Fotbal „Gica Popescu“, ambii aflându-se si in atentia unor cluburi puternice din Anglia, ca Arsenal, Liverpool sau Tottenham. Potrivit cotidianului Glasgow Daily Record, cei doi jucatori in vârsta de 17 ani au sustinut probe de joc la Rangers in saptamâna dinaintea Craciunului, iar in primele zile ale anului 2007 ar putea fi legitimati la gruparea scotiana. „Daca jucatorilor români le vor putea fi asigurate permise de munca, Rangers va trece in pole-position, inaintea rivalelor din Premiership“, a scris sursa citata. Potrivit presei scotiene, Glasgow Rangers este dispusa sa ofere 250.000 de lire sterline numai pentru Marius Alexe. Recent, rivala de moarte a lui Rangers, campioana en-titre Celtic, a reusit sa obtina semnatura juniorului de 17 ani de la CS Atletico Arad, Dumitru Copil, fotbalist comparat de presa britanica cu Hagi si Lampard. Suma pe care acesta s-a transferat a fost de aproximativ 250.000 de lire sterline, in timp ce Copil va primi 1.000 de lire pe saptamâna, iar familia sa se va muta in Scotia, pentru a fi aproape de el.


Tenis. Federer vrea sa câstige Roland Garrosul


De mai bine de doi ani, elvetianul Roger Federer domina tenisul mondial, el sperând sa-si mentina hegemonia si in 2007. Cu noua titluri de Grand Slam in palmares, Federer a fost de neoprit in acest an, câstigând turneele Australian Open, Wimbledon si US Open, jucând finala la Roland Garros si obtinând alte 14 titluri. „Imi traiesc visul si sper ca va continua. Motivatia nu a fost niciodata o problema si nu va fi o problema nici in urmatorii ani“, a declarat tenismanul de 25 de ani. Elvetianul va debuta in sezonul viitor cu turneul de la Kooyong (Australia), care va incepe pe 8 ianuarie, iar o saptamâna mai târziu isi va apara titlul la Australian Open. Roger Federer spera insa ca in 2007 visul sau de a triumfa la Roland Garros sa devina realitate, acesta fiind singurul care ii lipseste din palmares. „Toate competitiile sunt importante, insa mi-am propus in 2007 sa câstig in primul rând turneul de la Roland Garros, pentru ca palmaresul meu sa fie complet“, a mai spus Federer. Tenismanul din „Tara cantoanelor“ este primul jucator care a câstigat peste opt milioane de dolari din premii intr-un singur sezon si care a reusit un punctaj record (8.370) in ierarhia ATP. Daca va ramâne numarul 1 mondial pâna la finele lunii februarie, Roger Federer va bate recordul americanului Jimmy Connors de 160 de saptamâni consecutive in fotoliul de lider ATP. Pe lânga turneul de la Roland Garros, Federer mai vrea sa câstige in viitor Cupa Davis si un titlu olimpic la JO de la Beijing (2008).


Formula 1. Montoya a refuzat echipa Toro Rosso


Toro Rosso, a doua echipa de Formula 1 a grupului Red Bull, a incercat sa-l transfere pe pilotul columbian Juan Pablo Montoya, care a parasit la mijlocul acestui an scuderia McLaren Mercedes, preferând sa participe in Nascar. Dupa retragerea lui Michael Schumacher, revenirea lui Montoya ar fi contribuit la mentinerea spectacolului in Formula 1, echipa Toro Rosso fiind singura care nu si-a anuntat inca pilotii pentru 2007. Juan Pablo Montoya este insa total dedicat competitiei Nascar, iar stilul de viata din SUA i se potriveste ca o manusa. Columbianul a refuzat astfel oferta austriecilor, precizând ca intrecerea din Statele Unite este exact ceea ce isi doreste in acest moment. „Am primit o oferta de la Toro Rosso, dar in acest moment sunt ca un copil intr-un magazin de dulciuri. Sunt complet concentrat in Nascar si tot ce doresc este sa pilotez aici“, a spus Montoya.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version