13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

150.000 de luminite de Craciun pentru Cartea Recordurilor


La sfârsitul saptamânii trecute a fost inaugurat la Köln, in Germania, bradul cu cele mai multe lumini din lume. Dupa cum informeaza Krone.at, gratie celor 150.000 de beculete, asa-numitul „ChariTree“ a reusit sa intre in Cartea Recordurilor, pentru al treilea an consecutiv. Prin aceasta initiativa, organizatorul evenimentului, postul de televiziune RTL, doreste sa intinda o mâna de ajutor copiilor aflati in nevoie. Pentru 99 de centi, doritorii au putut trimite un SMS, care le permitea aprinderea unui beculet din uriasa instalatie. Banii incasati au fost donati pentru ajutorarea copiilor saraci.


Elfi si hobbiti in ieslea de Craciun


Un preot din oraselul polonez Kielce s-a inspirat din celebra trilogie „Stapânul inelelor“ atunci când a creat traditionala iesle de Craciun, tipica pentru catolici in aceasta perioada a anului. In afara de Maria si Iosif, ciobani si ingerasi, in ieslea amenajata in Biserica „Sfântul Francisc“ s-au aflat si elfi si hobbiti. Preotul nu a renuntat nici macar la ideea de a-l folosi pe Nazgul ca simbol al raului. In opinia preotului, lumea de fantezie a lui Tolkien reprezinta lupta dintre Bine si Rau si ca atare nu e nimic gresit in faptul ca s-a folosit de personajele celebrului scriitor pentru ieslea sa.


„Cuibusor de nebunii“ mobil pentru Pamela Anderson


Voluptuoasa actrita canadiana Pamela Anderson doreste sa isi transforme autobuzul cu care merge la filmari intr-un adevarat „cuibusor de nebunii“. Dupa cum informeaza Libero.it, fosta vedeta din serialul „Baywatch“ doreste ca producatorii show-ului de televiziune „Unique Whips“ sa ii doteze „cabina mobila“ cu un tavan acoperit de oglinzi, covoare albe si un pat circular vibrant. Anderson, care s-a despartit recent de sotul ei, Kid Rock, pare sa isi fi revenit foarte repede dupa esecul casatoriei sale. „Este intr-o forma foarte buna si se distreaza cu prietenii ei“, a povestit un apropiat al actritei.


Bono – cavaler onorific al Imperiului Britanic


Bono, solistul trupei U2, a fost recompensat pentru intensa activitate umanitara pe care a depus-o anul acesta, devenind cavaler onorific al Imperiului Britanic. Ceremonia s-a desfasurat la ambasada britanica din Dublin. Bono nu se afla la prima distinctie de acest fel, in 2003 el primind Legiunea de Onoare, din partea presedintelui francez Jacques Chirac, pentru contributia sa la viata muzicala si la actiunile umanitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS