Acasă Magazin Friptura in stil argentinian pentru o masa copioasa

Friptura in stil argentinian pentru o masa copioasa

Ingrediente necesare: 40 g slanina, 2 ardei (rosu si verde), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 conserva mica de boabe de porumb, 1 lingura ketchup, 6 linguri vin alb, sare, piper proaspat macinat, 1 lingura miere, 2 muschiuleti file de vita (circa 200 g bucata), 2 linguri unt topit, frunze de patrunjel.


Mod de preparare: Pentru sos, se taie slanina in cuburi mici si ardeii in fâsii inguste. Uleiul se pune intr-o oala la incins si se prajeste putin slanina. Se adauga ardeii si boabele de porumb. Apoi se adauga ketchup, miere si vin si se amesteca incontinuu. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ trei minute. Se pastreaza la cald.


Carnea se prajeste in unt, pe fiecare parte, aproximativ 20 de minute. Apoi se prajeste inca trei-patru minute, pe fiecare parte, la foc potrivit. Se scoate din tigaie, se condimenteaza si se asaza pe un platou cald. Se adauga sosul. Se orneaza cu frunze de patrunjel.


Timp de preparare circa 1/4 ora. Se consuma cu cartofi copti in folie de aluminiu.

Exit mobile version