10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinInvitatie la Polovragi

Invitatie la Polovragi

Pentru a va bucura de o vacanta de vis nu trebuie sa mergeti la mii de kilometri de casa. Exista si in Oltenia zone turistice atragatoare, care asteapta sa fie vizitate. Comunele Polovragi si Baia de Fier sunt doar câteva exemple in acest sens.


Drumul lung pe care trebuie sa-l parcurgeti pentru a ajunge la o destinatie de vacanta poate fi adeseori destul de neplacut, mai ales iarna, când traficul este mai dificil. Iar daca nu aveti la dispozitie decât doua – trei zile, atunci cu siguranta nu vreti sa pierdeti inca o zi doar pe drum. In acest caz, ideale sunt excursiile intr-o zona cât mai aproape de localitatea in care locuiti. Comuna Polovragi, de exemplu, este o locatie ideala pentru o vacanta. Situata intr-o zona de vis, in Muntii Parâng, comuna va ofera atât oportunitatea de a vizita Pestera Polovragi, cât si posibilitatea de a va reculege la Manastirea Polovragi sau la Biserica „Sf. Nicolae“. O priveliste incântatoare va ofera si relieful carstic de pe Cheile Oltetului, care separa Parângul de Capatâna, Cheile Galbenei si Pestera Muierilor. Pestera Polovragi se afla la circa 200 de metri dupa intrarea in chei, la 670 de metri altitudine, in versantul stâng al Oltetului. Daca vreti sa vizitati pestera, un ghid va sta la dispozitie pentru a va arata drumul si a va oferi informatii suplimentare. O data ajunsi in aceasta zona, nu puteti pleca fara sa vizitati si Manastirea Polovragi. Asezamântul religios, care are hramul „Adormirea Maicii Domnului“, a fost construit in jurul anului 1500 si adaposteste peste 3.000 de scrieri vechi in limbile româna, slavona si greaca. Alt lacas de cult, situat in comuna Polovragi, este Biserica de lemn cu hramul „Sf. Nicolae“, care a fost ridicata in jurul anului 1806.


Preturi accesibile


Cei care doresc sa viziteze zona si sa petreaca un timp la Polovragi se pot caza la pensiunile rurale din zona. Preturile sunt cu mult mai mici decât cele practicate in Valea Prahovei, asa ca veti putea sa va bucurati de o vacanta de vis cu cheltuieli reduse. La o pensiune de trei margarete o camera costa 90 de lei pe noapte, iar daca vreti sa inchiriati un apartament de doua camere va trebui sa scoateti din buzunar 160 de lei pe zi. Si pentru ca suntem in preajma Sarbatorilor, unele pensiuni au facut deja pregatiri speciale si isi asteapta oaspetii. Pentru patru zile petrecute intr-o pensiune de patru margarete o persoana trebuie sa scoata din buzunar 460 de lei. Tariful include cazare cu demipensiune si o cina speciala in seara de Revelion.


Cam aceleasi preturi sunt practicate si de pensiunile turistice situate in comuna Baia de Fier. Cel mai cunoscut obiectiv turistic din zona este Pestera Muierii, care conserva concretiuni calcaroase deosebit de frumoase. Un ghid sta mereu la dispozitia turistilor, pentru a le oferi informatii despre pestera.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS