12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte stiri

Homar rosu, expus in orasul Chebourg


Un homar rosu a fost pescuit din apele Marii Mânecii si va trai de acum in parcul acvatic „Cité de la mer“ din Chebourg, unde a fost expus marti, informeaza site-ul tv5.fr. Referitor la aceasta culoare, care este cea pe care o au homarii gatiti, Pierre-Yves Bouis, biologul parcului, a declarat ca este vorba de un caz extrem de rar, dar se pare ca este al doilea caz inregistrat anul acesta in Franta. „Nu putem explica acest fenomen, nu stim daca este vorba de o mutatie genetica, de o carenta sau daca aceasta culoare apare in faza de crestere. Totusi, este clar ca nu este vorba de un handicap al homarului“, a mai declarat Bouis. Crustaceul, botezat „Rackham cel rosu“, este o femela de 600 de grame care se pare ca are intre trei si cinci ani, este rosu-portocaliu si a fost pescuit la 40 de metri adâncime in zona Carteret a Marii Mânecii. Homarii, care in general sunt albastru inchis – gri, capata culoarea rosu-portocaliu in momentul in care sunt fierti, când se elibereaza un pigment din familia carotenilor continut in carapacea acestora.


Un magarus – vedeta Operei din Londra


Magarusul Pollyanne, o femela ce urma sa ajunga pe masa macelarului si care a fost salvata in extremis, a debutat pe scena Royal Opera House din Londra in „Carmen“, de Bizet. Asinul, in vârsta de 22 de ani, a debutat in fata a 2.200 de persoane, printre care s-a aflat si printul Charles. Inainte de a urca pe scena, Pollyanne este coafata, machiata si imbracata cum se cuvine. Apoi, ea isi face aparitia cu doua ulcioare de vin. Ca o vedeta care se respecta, in culise magarusul este foarte rasfatat, cabina sa fiind plina de biscuti si morcovi.


Kate Winslet: „Umorul este cheia succesului“


Kate Winslet a marturisit ca secretul casniciei ei este simtul umorului. Potrivit site-ului hellomagazine.com, actrita din „Titanic“ este de parere ca un cuplu trebuie sa priveasca intotdeauna partea plina a paharului si sa se bucure si de cele mai nesemnificative lucruri din viata. „Dintr-un mariaj nu trebuie sa lipseasca simtul umorului. Pentru mine umorul este un lucru foarte important, atât in viata, cât si in casatorie. Eu si sotul meu facem in permanenta glume si ajungem uneori sa râdem in hohote. Este un fel de terapie prin râs“, a declarat actrita.


Robbie Williams renunta la fumat


Cântaretul britanic Robbie Williams, care a renuntat deja la droguri si la alcool, intentioneaza acum sa sa lase si de fumat.


Potrivit site-ului femalefirst.co.uk, artistul, un fumator inrait care ajunge in medie la 60 de tigari pe zi, este atât de hotarât sa renunte la acest viciu, incât este dispus chiar sa apeleze la ajutorul unui specialist in hipnoza. „Sunt constient de faptul ca fumez foarte mult. Am ajuns chiar la 60 de tigari pe zi“, a declarat Robbie. Pentru Williams nu este prima incercare de a renunta la fumat. Vedeta a mai avut in trecut o tentativa nereusita de a scapa de acest viciu, insa nu a rezistat tentatiei si dupa doar câteva saptamâni si-a aprins o tigara. „M-am reapucat de fumat de teama sa nu ma ingras“, a precizat cântaretul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS