16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSa impodobim bradul!

Sa impodobim bradul!

Nu ati ales inca bradul de Craciun? Atunci este timpul sa va grabiti, pentru ca mai este doar o saptamâna pâna ce Mos Craciun vine sa lase cadourile sub pom.


Sarbatoarea Nasterii Domnului Iisus Hristos a fost dintotdeauna un prilej de bucurie atât pentru adulti, cât si pentru copii. Pregatirile pentru Craciun incep insa cu mult inainte de sarbatoarea propriu-zisa. Alegerea si impodobirea bradului sunt un obicei „gustat“ de toti membrii familiei, de aceea nu este recomandat sa lasati pe ultima suta de metri achizitionarea pomului de Craciun sau a decoratiunilor.


Daca vreti sa va bucurati de un brad natural, trebuie sa stiti ca preturile sunt destul de piperate. Pretul unui pom de Craciun porneste de la 70 de lei si poate depasi 150 de lei, in functie de inaltimea bradului. Inainte de a-l achizitiona, ar fi bine sa vedeti ce accesorii v-au ramas de anul trecut. Faceti o lista cu ce mai trebuie cumparat si apoi adunati cu pretul bradului, pentru a sti exact cât trebuie sa scoateti din buzunar pentru pomul de Craciun. Instalatia electrica, globuletele, beteala inseamna cheltuieli mai multe. Bineinteles ca preturile acestora variaza si in functie de firma de unde alegeti sa faceti cumparaturile.


Brad natural sau artificial?


Daca la un magazin care are preturi pornind de la un leu /produsul un set de globuri costa aproximativ patru lei, intr-un butic cu mai multe pretentii costurile pot urca si pâna la sapte lei pentru un singur glob. Cei care nu au pastrat sau s-au plictisit de instalatia de anul trecut mai trebuie sa scoata din buzunar cel putin sapte lei. Dulciurile nu pot lipsi nici ele dintr-un brad impodobit. O punga de bomboane de pom care cântareste 500 de grame poate costa intre 3,7 si 13 lei, in functie de marca preferata.


In caz ca bugetul nu va permite sa achizitionati un brad natural, puteti lua unul artificial. Pentru acestia preturile sunt mult mai accesibile. In plus, un brad artificial poate fi folosit mai multi ani la rând. De asemenea, beteala si globurile pot fi inlocuite de decoratiuni realizate din hârtie creponata.


O data bradul instalat, Mos Craciun trebuie sa inceapa pregatirile pentru a-si umple desaga. Pentru a nu pierde prea mult timp stând la cozi interminabile, este recomandat sa incercati sa achizitionati cadourile in prima parte a saptamânii viitoare. Unele magazine, care comercializeaza articole vestimentare, au venit in ajutorul lui Mos Craciun si au facut deja reduceri cu pâna la 30%. Atentie insa, respectivele produse sunt disponibile in limita stocului, asa ca daca vreti sa profitati de reduceri trebuie sa va grabiti.


Stiati ca?


Craciunul a fost stabilit ca sarbatoare oficiala in anul 325 de primul imparat roman crestin, Constantin cel Mare.


Primul brad decorat a aparut in Statele Unite ale Americii la jumatatea secolului 19.


Initial, brazii erau decorati cu mere si prajituri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS