10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMuzeul de arta canina

Muzeul de arta canina

Câinii au fost cei mai buni prieteni ai omului din momentul in care s-au cunoscut, cel mai probabil când un lup si-a invins teama de creatura cu doua picioare si a cautat sa stea prin preajma lui.


Istoria a inregistrat de-a lungul timpului numeroase povesti remarcabile de eroism ale camarazilor nostri patrupezi si intâmplari reale in care câinii au dat dovada de devotament fata de om si invers. Câinii au fost imortalizati in aproape toate formele artei si astazi aceasta arta si-a gasit un loc al ei in St. Louis, Missouri, unde s-a creat un muzeu canin apartinând American Kennel Club.


Muzeul se intinde pe o suprafata de patru kilometri patrati si cuprinde si Jarville House, monumentul istoric construit in 1853. La acest muzeu se regasesc cele mai reusite exemplare de arta canina din intreaga lume, sub forma de picturi, sculpturi, portelanuri si multe altele.


Printre exponatele prezente in permanenta in muzeul de arta canina din Missouri se numara si operele lui Edward Landseer, celebrele Deerhound si Recumbent Foxhound, ca si unele picturi mai recente ale renumitului artist Maud Earl, reprezentând rasa de câini terrier.


In zilele noastre, Muzeul AKC pastreaza un registru cu toti artistii canini pentru cei care doresc sa realizeze un tablou al animalului de companie. Muzeul organizeaza anual o expozitie la care intrarea se face numai pe baza de invitatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS