12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Goana dupa cadouri

Sarbatorile de iarna sunt destul de stresante si fara sa ne gândim ca exista divergente de opinie intre barbati si femei când vine vorba de cadouri. Iata ce parere au barbatii si femeile despre cumparaturile de Craciun.


Barbatii se simt mai presati sa gaseasca darul potrivit. Potrivit unui studiu efectuat de BizRate Research cu scopul de a compara diferitele comportamente la cumparaturi, aproape jumatate (48%) dintre barbatii chestionati declara ca sunt fie ingrijorati, fie tulburati, fie de-a dreptul exasperati când merg sa cumpere cadouri pentru sarbatori. Femeile, in schimb, sunt mult mai pregatite pentru aceasta „incercare“: ele cauta intreg anul cadouri potrivite pentru Craciun, asa ca nu intra in panica pentru a gasi cele mai potrivite daruri pe ultima suta de metri. In medie, 15% dintre barbati fac cumparaturi in saptamâna dinaintea Craciunului sau chiar in Ajun, in timp ce doar 5% dintre femei fac aceasta „greseala“.


Spre deosebire de femei, barbatii sunt mai dispusi sa cheltuiasca sume importante de bani când merg sa cumpere cadouri pentru partenerele lor: mai mult de 33% dintre barbati cheltuiesc sume mai mari de 250 dolari pentru cadouri, in timp ce doar 20% dintre femei dau astfel de sume pentru daruri. In plus, 16% dintre barbati cheltuiesc peste 500 dolari pentru cadouri de Craciun.


Bugetul de Sarbatori


Suma de bani pe care o puteti folosi trebuie sa fie una care sa nu va afecteze bugetul prea serios, dar care sa arate ca ati facut un oarecare efort. Pentru a evita „neplacerile“, puteti sa discutati cu partenerul dvs. si sa stabiliti un buget in care sa va incadrati de Sarbatori sau eventual sa-i impartasiti celuilalt dorintele dumneavoastra in legatura cu cadoul de Craciun, pentru a evita cheltuielile inutile si surprizele neplacute.


Ca sa nu ajungeti la certuri legate de finante, stabiliti impreuna acest buget si incercati sa respectati limita pe care v-ati impus-o. O solutie pentru a reusi ceea ce v-ati propus ar fi sa intocmiti o lista cu persoanele pentru care trebuie sa cumparati cadouri si sa hotarâti ce suma sunteti dispusi sa cheltuiti pentru fiecare, incluzându-va si pe dumneavoastra pe lista respectiva. Gânditi-va de doua ori inainte sa depasiti bugetul, pentru ca datoriile nu ar fi un cadou potrivit pentru inceputul de an.


Sfaturi salvatoare pentru barbati


Potrivit Federatiei Americane pentru Vânzari, 24% dintre americani cred ca nu vor primi de Craciun ceea ce isi doresc.


Gânditi-va ca nimeni nu vrea sa fie dezamagit, cu atât mai putin de Sarbatori.


Asa ca daca sunteti barbat si nu prea ati fost atent la indiciile pe care vi le-a dat partenera, sunteti salvat daca trageti cu ochiul in dulapul ei. Vedeti ce stil de haine prefera (marci, modele etc.) si aveti grija sa retineti masura potrivita.


Nu cumparati un cadou mic sau unul practic pentru partenera, iar dumneavoastra sa va rasfatati cu ceva extravagant precum un televizor cu diagonala uriasa. Pentru ca este adevarat ca barbatii merg la cumparaturi de Craciun in Ajun, insa este la fel de adevarat ca acestia au tendinta de a-si face ei insisi cadouri si de a uita de ceilalti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS