16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAparitii editoriale

Aparitii editoriale

Mirii nemuririi


de Radu Aldulescu


Radu Aldulescu, fost boxer, a devenit unul dintre cei mai puternici si originali prozatori din literatura româna contemporana, singurul scriitor român care semneaza un scenariu premiat la Festivalul de la Venetia.


„Mirii nemuririi“ prezinta vieti simple, drame etern umane, existente fara istorie, de care românul, in goana sa dupa senzational si atipic, nu s-a mai interesat consistent de la Zola incoace. Daca exista o marginalitate interesanta, aceea a deviantilor, a infractorilor, a boemilor, a lumii interlope, care a atras dintotdeauna privirea artei, a presei si a stiintelor despre om, Radu Aldulescu ne atrage atentia asupra umanitatii umile – mirii nemuririi –, de rang secund, care dintotdeauna vietuieste in marginea istoriei, dar care, asemenea speciilor invizibile, aparent minore, este cea care perpetueaza nu numai specia si patura de exclusi ai societatii, ci si valorile simple, de baza, alfabetul umanului.


Radu Aldulescu (n. 1954) este unul dintre cei mai importanti prozatori români afirmati dupa 1989. A debutat in 1993 cu „Sonata pentru acordeon“ (Premiul Uniunii Scriitorilor din România). A mai publicat romanele: „Amantul colivaresei“ (1996, 2006 – Editura Cartea Româneasca), „Ingerul incalecat“ (1997), „Istoria eroilor unui tinut de verdeata si racoare“ (1998), „Proorocii Ierusalimului“ (2004). A scris scenariul filmului „Terminus Paradis“, care a obtinut Marele Premiu al juriului la Festivalul de la Venetia.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS