12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDisney World, cel mai mare parc de distractii

Disney World, cel mai mare parc de distractii

Fara nici o indoiala, cea mai mare atractie a Statului Florida, din Statele Unite ale Americii, este parcul tematic Walt Disney World. Insa maretia sa nu tine numai de spectacolele care atrag atentia la prima vedere sau de renumele pe care si l-a creat, caci Disney World este urias in toate aspectele.


Intreaga suprafata a parcului de distractii masoara 75 de kilometri patrati, din care un sfert este dezvoltat in prezent si alt sfert este organizat ca rezervatie naturala. O parte din aceasta suprafata include Statiunea Disney Yacht and Beach Club, unde se gaseste cea mai mare piscina cu nisip pe fund, care are un volum de 280.000 de litri.


Cea mai „inalta“ atractie a parcului Disney este montaigne rousse-ul numit „Twilight Zone Tower of Terror“ (Zona Crepusculara – Turnul Terorii – n.r.), care are o inaltime de 60 de metri si care ii asteapta pe amatorii de senzatii tari cu suisuri si coborâsuri terifiante. Cea mai „lunga“ atractie a Disney World este o copie a vasului Steamboat Willie, folosita in timpul spectacolelor Fantasmic! pentru a transporta 26 de personaje peste un sant cu apa. Aceasta ambarcatiune depaseste in lungime cele trei nave cu care Cristofor Columb a descoperit America, puse cap la cap.


Probabil ca va intrebati cine creeaza si cine are grija de toate aceste elemente din parcul de distractii. Ei bine, exista in jur de 50.000 de persoane angajate pentru a indeplini diversele sarcini necesare pentru ca parcul Disney World sa functioneze. De fapt, compania Walt Disney este cel mai mare angajator din centrul Statului Florida.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS