10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCele mai apreciate statiuni de schi din lume

Cele mai apreciate statiuni de schi din lume

Ne aflam in plina iarna si cu totii ne gândim la zapada si, de ce nu, la un loc unde sa putem petrece clipe relaxante alaturi de prieteni sau de familie.


Chiar daca bugetul nu ne permite sa plecam in vacantele pe care le visam, este bine de stiut ca exista in lume locuri extrem de apreciate pentru posibilitatile de petrecere a timpului liber. Daca este iarna, gândul se indreapta catre sporturile specifice acestei perioade, dintre care cel mai popular este schiul. Site-ul linternaute.com a facut o selectie cu statiunile de schi cele mai apreciate din lume.


Jackson Hole – Situata in Parcul National Yellowstone din Wyoming (SUA), vizitatorilor li se promit aici „cele mai frumoase experiente de schi si surf pe zapada din lume“. Statiunea a luat nastere in urma cu 40 de ani, in jurul satului Jackson. In ultima perioada, din ce in ce mai multe staruri decid sa-si petreaca vacantele in aceasta regiune. Actorul Harrrison Ford si-a cumparat o ferma in aceasta zona in urma cu 18 ani. Sandra Bullock detine si ea o resedinta aici. Printre fanii statiunii se numara si Ralph Fiennes, Uma Thurman, Christina Ricci, Matthew McConaughey, precum si vicepresedintele SUA, Dick Cheney.


Val d’Isere – Este situata in regiunea Savoia, din Franta, in Muntii Alpi. Dispune de 142 de piste de schi. Frumusetea peisajului a sedus numeroase celebritati printre care Victoria Beckham, Hugh Grant, Jemima Goldsmith, Robbie Williams si Cameron Diaz.


Whistler – Statiunea se afla in Canada. A fost infiintata in anul 1966 si va gazdui probele de schi pentru Olimpiada de Iarna din anul 2010. In 1991 a fost desemnata „cea mai frumoasa statiune de schi din America de Nord“. Dispune de peste 200 de piste, iar in anul 1998, Whistler a avut onoarea de a-i avea ca oaspeti pe printul Charles si pe fiii acestuia, Harry si William. De asemenea, actorul Kevin Costner este un client fidel al hotelului „Fairmont Chateau Whistler“.


Gstaad – Se afla in Elvetia si dispune de numeroase hoteluri de lux, restaurante selecte si magazine ale unor firme celebre. Iarna trecuta, aici si-au petrecut vacanta Paris Hilton si Keanu Reeves, iar Johnny si Laeticia Hallyday si-au cumparat in zona o cabana.


Courchevel – Statiunea este situata in Savoia (Franta), in inima „celui mai mare domeniu de schi din lume“. Printre cei care vin aici sa schieze se numara Ewan McGregor, Lionel Richie, Gérard Depardieu, regele Marocului, Mohamed al VI-lea, si miliardarul rus Roman Abramovich.


Sun Valley – Aflata in Idaho (SUA), statiunea creata in 1936 de Averell Harriman dispune de 74 de piste si aproximativ 3.000 de persoane vin in fiecare zi sa schieze aici. Dupa ce i-a gazduit pe Spencer Tracy, Katharine Hepburn sau Gary Cooper, statiunea continua sa seduca numeroase staruri hollywoodiene, precum Brooke Shields, Jamie Lee Curtis, Clint Eastwood sau Arnold Schwarzenegger.


Aspen Mountain – Se afla in Colorado (SUA) si este considerata a fi una dintre cele mai scumpe statiuni din Statele Unite ale Americii. Jack Nicholson, Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones, Antonio Banderas, Melanie Griffiths, Goldie Hawn, Kurt Russel si Kate Moss se numara printre vedetele care adora sa schieze aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS